Το νέο αυτοκίνητο 3,5 εκατ. του Alonso - Σε ποια χώρα απαγορεύεται να κυκλοφορεί;

Κι όμως στη 2η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, το εξωτικό hypercar, δεν του επιτρέπεται να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους!

  • -
  • -

Η Valkyrie, το εντυπωσιακό hypercar της Aston Martin, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι ένα μονοθέσιο της Formula 1, που του δόθηκε η απαραίτητη «licence», ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους προκαλώντας ή και τρομοκρατώντας αν θέλετε τους πάντες στο πέρασμα του. Όπου του επιτρέπεται βέβαια… να κυκλοφορεί.

Απαγορευτικό στις ΗΠΑ

Η Valkyrie, αποτελεί, ως γνωστόν, τον καρπό της πολυετούς συνεργασίας της Aston Martin με την Red Bull Advanced Technologies και κουβαλά στα ενδότερα της κάμποση από την τεχνολογία και την αεροδυναμική των μονοθεσίων της Formula 1.

Και όχι άδικα, μιας και ουκ ολίγα χαρακτηριστικά όχι μόνο στην εμφάνιση ή το τεχνικό της σκέλος, φέρουν τη σφραγίδα της Red Bull Racing και συγκεκριμένα του πρώην -πλέον- ιθύνοντα νου της ομάδας, Andrian Newey.

valkyrie

H Aston Martin Valkyrie την οποία παρέλαβε πρόσφατα και ο Fernando Alonso, κρύβει κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της, ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που έχει ως σημείο αναφοράς ένα θερμικό V12 κινητήρα της Cosworth, φυσικής αναπνοής, χωρητικότητας 6,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 1.000 ίππους στις 10.500 rpm (όριο περιστροφής οι 11.100 rpm) και ροπή 740 Nm στις 7.000 rpm.

valkyrie

Στο… πλευρό του 12κύλινδρου «θηρίου» βρίσκονται μπαταρίες, σε συνδυασμό με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας και έναν ηλεκτροκινητήρα (155 PS με 280 Nm ροπής). Τον τελευταίο έχει εξελίξει η εταιρεία Integral Powertrain Ltd, και τους συσσωρευτές ενέργειας η κροατική Rimac Automobili. Η συνδυαστική ισχύς τώρα των κινητήριων μονάδων της υβριδικής Valkyrie ανέρχεται στους 1.155 ίππους, με τη μέγιστη τιμή της ροπής να φτάνει τα 900 Nm στις 6.000 rpm.

valkyrie

Δείτε ακόμη: Η Aston Martin αναζητεί το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε

Κι’ όμως, τις κορυφαίες προδιαγραφές αυτού του μοναδικού μοντέλου της Aston Martin, δε μπορούν να γευτούν ή να χαρούν αν προτιμάτε οι έχοντες χοντρό πορτοφόλι στην αγορά των ΗΠΑ. Ο λόγος που δεν επιτρέπεται στην Valkyrie να κυκλοφορεί ελεύθερη στους δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ είναι πρωτίστως οι προδιαγραφές ασφαλείας του μοντέλου (δεν πληροί τα πρότυπα σύγκρουσης λόγω αεροδυναμικού σχεδιασμού) και ο δεύτερος έχει να κάνει με τις εκπομπές ρύπων. Βέβαια, υπάρχει όπως ίσως έχετε καταλάβει ένα μικρό παραθυράκι στο νόμο που επιτρέπει σε κάποιον πλούσιο Αμερικανό να την αποκτήσει. Αρκεί, να την οδηγεί μονάχα… σε πίστα.

 

 

    

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...