Τι απαγορεύεται να κάνει ο επιβάτης από μόνος του στο Ταξί - Δεν το φαντάζεστε

Η χρήση Ταξί υπάγεται σε κάποιους κανονισμούς, τους οποίους οφείλουν να υπακούν τόσο οι οδηγοί αλλά και οι επιβάτες. Ποιο είναι αυτό το απλό πράγμα λοιπόν που δεν μπορεί να κάνει από μόνος του ένας επιβάτης;

  • -
  • -

Όσοι δεν θέλουν αν χρησιμοποιήσουν δικό τους όχημα για τις μετακινήσεις τους, έχουν δύο επιλογές. Να κινηθούν αξιοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα κτλ) ή να πάρουν ένα Ταξί.  Η χρήση αυτών όμως προϋποθέτει ο επιβάτης να ακολουθεί ορισμένους βασικούς κανόνες. Οι περισσότεροι είναι αυτονόητοι, αλλά κάποιοι άλλοι ίσως να εκπλήξουν μερικούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που ακολουθεί. Όταν βρισκόμαστε σε ένα ΙΧ, μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε, να ανοίξουμε τον κλιματισμό, το ράδιο ή ακόμη και το παράθυρο. Ως επιβάτες Ταξί όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Να χειριστούμε τον κλιματισμό ή το ράδιο φυσικά δεν γίνεται. Μπορούμε όμως να ανοίξουμε το παράθυρο που αντιστοιχεί στη θέση μας. Σωστά; Κι όμως, όχι…

taxi-parathiro-1

Σύμφωνα με τον Επικαιροποιημένο Κανονισμό Λειτουργίας Ε.Δ.Χ Ταξί, ο επιβάτης δεν μπορεί να πάρει μία τέτοια πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, το Άρθρο 13, παράγραφος δ αναφέρει πως «Οι επιβάτες πρέπει να μην ανοίγουν τα παράθυρα και τις πόρτες χωρίς τη συγκατάθεση του οδηγού».

3

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τον παραπάνω κανονισμό, ο οδηγός έχει το δικαίωμα να διακόψει τη μίσθωση του οχήματος και δεν έχει καμία υποχρέωση να συνεχίσει τη διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που καπνίζουν, έχουν ανάρμοστη, υβριστική, προκλητική ή απειλητική συμπεριφορά, προκαλέσουν φθορά στο αυτοκίνητο, καταναλώνουν φαγητό ή ποτό και πολλά ακόμη.

Δείτε ακόμη: Επιτρέπεται τα Ταξί να σταματάνε δεξιά του δρόμου ή όχι; 

Μάλιστα, αν το αυτοκίνητο ρυπανθεί από τα μεταφερόμενα ζώα ή αντικείμενα ή από υπαιτιότητά του, ο επιβάτης είναι υποχρεωμένος να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της καθαριότητας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...