Θεσσαλονίκη: 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 36 οδηγούς – Δείτε τι παράνομο έκαναν

Η αστυνομία πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Τα πρόστιμα που βεβαίωσε στους παράνομους οδηγούς ήταν 3.000 ευρώ έκαστος + 800 ευρώ.

  • -
  • -

Στις τουριστικές περιοχές και ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, το φαινόμενο μετακίνησης των τουριστών με επιβατικά οχήματα τύπου Van είναι κάτι συνηθισμένο. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά και οι οδηγοί δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η Αστυνομία προφανώς και γνωρίζει τι συμβαίνει στη χώρα μας και κατά καιρούς πραγματοποιεί ελέγχους σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα VAN για την αντιμετώπιση της παράνομης μεταφοράς επιβατών. Στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, η Διεύθυνση Τροχαίας έκανε ειδικές εξορμήσεις κατά τη θερινή τουριστική περίοδο σε διάφορα σημεία της πόλης.

van

Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαίωσαν συνολικά 36 παραβάσεις για υποκλοπή μεταφορικού έργου και για στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης, καθώς οι οδηγοί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς των επιβατών – πελατών (αντικανονικό μίσθωμα, μη ανάρτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και μη έγκυρη επιβατική μεταφορά με κόμιστρο).

Δείτε ακόμη: Αττική Οδός! Πρόστιμα 285.600 ευρώ σε 42 οδηγούς Van - Δείτε τον λόγο

Στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα και επιπρόσθετα στους ιδιοκτήτες πρόστιμο 800 ευρώ και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για στέρηση έγκυρης άδειας μίσθωσης.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...