Στην Ελλάδα το νέο Peugeot 408 Hybrid - Τιμή

Η υβριδική έκδοση του crossover της Peugeot ήρθε στη χώρα μας, με 136 ίππους, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και δύο εκδόσεις εξοπλισμού.

  • -
  • -

Η υβριδική γκάμα της Peugeot μεγαλώνει διαρκώς με τις ιδιαίτερα εμπορικές εκδόσεις Hybrid. Το εντυπωσιακό 408, το crossover της γαλλικής μάρκας με την χαρακτηριστική σχεδίαση και τον premium χαρακτήρα, διατίθεται πλέον με το εν λόγω σύνολο το οποίο το έχουμε δει από το supermini της μάρκας, το 208, μέχρι το εμπορικό SUV 3008 στη νεότερη γενιά του. Με το υβριδικό σύνολο, το 408 αναμένεται να έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, δίχως το κόστος αγοράς να ανεβαίνει στα επίπεδα των γνωστών Plug-In Hybrid εκδόσεων με τους 180 ή τους 225 ίππους. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή της αμιγώς βενζινοκίνητης πρότασης των 130 ίππων, η οποία πλέον δεν είναι διαθέσιμη.

Σε δύο πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού

Το Peugeot 408 Hybrid θα είναι διαθέσιμο στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού Allure και GT. Η πρώτη θα είναι και η πιο προσιτή με τιμή στις 34.900 ευρώ και η δεύτερη, θα κοστολογείται στις 38.200 ευρώ, με ελαφρώς πιο σπορ αισθητική όπως παραδοσιακά έχουν οι εκδόσεις GT. Η τιμή εκκίνησης του Peugeot 408 λοιπόν θα είναι οι 34.900 ευρώ, καθώς καταργούνται οι μέχρι πρότινος διαθέσιμες αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις των 130 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το γαλλικό crossover δεν θα έχει καμία μη υβριδική έκδοση, αφού και οι ισχυρότερες προτάσεις στην γκάμα με τους 180 και τους 225 ίππους, είναι μοντέλα Plug-In Hybrid.

Με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Η νέα έκδοση Hybrid του Peugeot 408 είναι ουσιαστικά μια mild hybrid υλοποίηση, ωστόσο σε αντίθεση με τα περισσότερα ήπια υβριδικά μοντέλα της αγοράς, το σύστημα της Peugeot έχει τη δυνατότητα να κινεί αμιγώς ηλεκτρικά το αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως στο μποτιλιάρισμα με χαμηλή ταχύτητα, τους ελιγμούς στάθμευσης κλπ, μειώνοντας έτσι σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Χρησιμοποιεί τον γνωστό τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων, ο οποίος πλέον συνοδεύεται από καδένα χρονισμού αντί του εμβαπτιζόμενου στο λάδι ιμάντα και λόγω των χαμηλών ρύπων (115 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά km), το Peugeot 408 Hybrid δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...