Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η Toyota

Η Toyota μπορεί να φημίζεται για την αξιοπιστία των μοντέλων της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εγγύηση δεν είναι σημαντική. Πόσο δίνει λοιπόν ο Ιάπωνας κατασκευαστής.

  • -
  • -

Δεν είναι λίγοι οι αγοραστές που θεωρούν άκρως σημαντική την εγγύηση που προσφέρει ένας κατασκευαστής για τα αυτοκίνητά του, χρησιμοποιώντας αυτό το στοιχείο ακόμα και για να επιλέξουν το όχημα που τελικά θα αγοράσουν. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή θα καλύψει ένα πιθανό πρόβλημα που θα εμφανιστεί, ακόμη και μετά από 5 ή 6 χρόνια, αλλά και γιατί, με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη που δείχνει στο ίδιο της το προϊόν.

Δείτε ακόμη: Εγγύηση αυτοκινήτου: Τη χάνω αν κάνω service εκτός αντιπροσωπείας;

Και κάπου εκεί έρχεται και η φήμη της κάθε μάρκας. Άλλες εταιρείες έχουν γίνει γνωστές για τα «ζημιάρικα» μοντέλα τους και άλλες για την ανθεκτικότητα που δείχνει το κάθε αυτοκίνητο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Η Toyota ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, με το ελληνικό κοινό να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του προς τους Ιάπωνες, κάνοντας best-seller σχεδόν κάθε μέλος της γκάμας τους, λόγω αυτής ακριβώς της φήμης που έχουν χτίσει.

2

Και πάλι όμως, κανείς δεν είπε πως η εγγύηση είναι λιγότερο σημαντική στην προκειμένη περίπτωση καθώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάτι να πάει λάθος και τότε είναι καλό να την έχουμε ώστε να μην μας κοστίσει… ακριβά. Σύμφωνα με την Toyota λοιπόν, κάθε καινούργιο αυτοκίνητο που πωλείται καλύπτεται από πλήρη εγγύηση 6 ετών ή 180.000 km (όποιο έρθει πρώτο) για όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και για κάθε ελάττωμα που οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα.

Τι ισχύει για υβριδικά και ηλεκτρικά;

Για όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα Toyota, με το πρόγραμμα Hybrid Health Check, η εγγύηση για τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος φτάνει έως τα 11 έτη εγγύηση, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Όλα τα ηλεκτρικά τώρα που εντάσσονται στο αντίστοιχο πρόγραμμα EV Health Check, έχουν εγγύηση έως 11 χρόνια ή 1.000.000 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Toyota C-HR Plug-in Hybrid

1

Εάν πάλι αγοράσετε ηλεκτρικό επαγγελματικό, η εγγύηση καλύπτει οποιοδήποτε ελάττωμα υπάρχει που μπορεί να αποδοθεί στην κατασκευή ή σφάλμα στην συναρμολόγηση υπό κανονική χρήση για περίοδο 6 χρόνια ή 180.000 km, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων για το πρώτο έτος, για τα ακόλουθα κύρια συστήματα EV:

  • Ηλεκτροκινητήρας
  • Μπαταρία
  • Μετατροπέας ηλεκτρικού συστήματος

Για την απόδοση της μπαταρίας, η εγγύηση καλύπτει περίοδο 8 ετών ή 160.000 km, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων για το πρώτο έτος.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...