Περιπολικό πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ στη Συγγρού – Τι απάντησε το υπουργείο

Σε ράμπα ΑμεΑ ή όδευση τυφλών απαγορεύεται να παρκάρει οποιοδήποτε όχημα, είτε αυτό είναι ιδιωτικό ΙΧ, είτε περιπολικό. Στη λεωφόρο Συγγρού ένα όχημα της Αστυνομίας μπλόκαρε τη διάβαση. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση.

  • -
  • -

Το παρκάρισμα έστω και για 1 λεπτό μπροστά από ράμπα ΑμεΑ ή διάβαση τυφλών πρέπει να τιμωρείται αυστηρότατα. Τελεία και παύλα. Στο υπουργείο σκέφτονται να αυστηριοποιήσουν τις ποινές για τη συγκεκριμένη παράβαση, καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιος οδηγός να αδιαφορεί πλήρως για συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Προφανώς, αυτό ισχύει για τους πάντες. Και ιδιαίτερα για τους αστυνομικούς, καθώς πρέπει να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συνέβη στη λεωφόρο Συγγρού, όταν κάποιος αστυνομικός έκλεισε τη ράμπα ΑμεΑ για να σταθμεύσει το περιπολικό.

Το θέμα δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, δείχνοντας μια εικόνα που φαίνεται ξεκάθαρα που έχει παρκάρει το περιπολικό. Την παράβαση εντόπισε πολίτης, ο οποίος έβγαλε φωτογραφία και έκανε καταγγελία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. τον άφησε άφωνο, καθώς υποστήριξε πως την στιγμή εκείνη δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη στο συγκεκριμένο σημείο.

Συγκεκριμένα, απάντησε ότι μετά την καταγγελία προέκυψε διοικητική εξέταση και από την διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι «η Υπηρεσία μας δεν διέθετε δυνάμεις στη Λ. Συγγρού τις απογευματινές ώρες της (24.07)» και συνεχίζει λέγοντας ότι «κατόπιν των ανωτέρων δεν προκύπτει ανάρμοστη συμπεριφορά...».

Με απλά λόγια δεν υπάρχει κανένα θέμα και καμιά παράβαση, αφού το περιπολικό δεν πάρκαρε ποτέ εκεί…

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

Πόσο είναι το πρόστιμο για παρκάρισμα σε ράμπα ΑμεΑ

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όποιος παρκάρει σε ράμπα ΑμεΑ ή σε χώρους στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία, τιμωρείται με αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 2 μήνες και, παράλληλα λαμβάνει πρόστιμο 200 ευρώ και 9 πόντους ποινή στο Point System.

Ένας οδηγός, αν εντοπιστεί από την Τροχαία να έχει σταθμεύσει σε ράμπα εμποδίζοντας ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, θα το πληρώσει πόλύ ακριβά. Και καλά θα κάνει, υποστηρίζουμε από την πλευρά μας.

Το ίδιο όμως, πρέπει να ισχύει για όλους. Χωρίς διακρίσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...