Η αστυνομία πήρε περιπολικό Lexus – Σε ποιον Δήμο κυκλοφορεί

Με ένα Lexus τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής πολυτέλειας θα κυκλοφορούν οι αστυνομικοί στον συγκεκριμένο Δήμο της Ελλάδας. Το νέο περιπολικό είναι υβριδικό 184 ίππων.

  • -
  • -

Τη δυνατότητα να περιπολούν με ένα από τα κορυφαία C-SUV της αγοράς έχουν οι αστυνομικοί του τμήματος στον Δήμο Πυλαίας–Χορτιάτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Μάλλιο, ένα SUV περιπολικό Lexus Hybrid 4X4.

Το νέο περιπολικό θα χρησιμοποιηθεί από το ΑΤ Πυλαίας για τις ανάγκες περιπολιών αποκλειστικά στα όρια του Δήμου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

lexus

Πρόκειται για ένα πολυτελές όχημα, που τροφοδοτείται από το υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής μάρκας με τον δίλιτρο κινητήρα των 184 ίππων. Φέρει αυτόματο κιβώτιο, καίει κατά μέσο όρο γύρω στα 5,3 lt ανά 100 km και διακρίνεται για το εντυπωσιακό εσωτερικό, με τα υψηλής ποιότητας υλικά, τις ψηφιακές οθόνες και τα άνετα καθίσματα.

Το περιπολικό του Δήμου, αν και δεν ξεκαθαρίζεται, πρέπει να είναι μεταχειρισμένο, καθώς στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως πρόκειται για την έκδοση UX 250 Dynamic 2.0L Hybrid Electric (184h) 4X4, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί η αναβαθμισμένη έκδοση με το 5ης γενιάς υβριδικό σύνολο των 199 ίππων.

lexus

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα ικανότατο όχημα, το οποίο προφανώς έχει εξοπλιστεί με τα κατάλληλα συστήματα για τις ανάγκες της αστυνομίας.

Τι είπε ο δήμαρχος για το περιπολικό Lexus

Μετά την παράδοση του Lexus, o δήμαρχος Πυλαίας δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί παραδίδουμε σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία ένα SUV τελευταίας τεχνολογίας Lexus υβριδικό, για να ενισχύσουμε την προσπάθεια αστυνόμευσης στον Δήμο. Το περιπολικό μας είναι φιλικό στο περιβάλλον αλλά εχθρικό στο έγκλημα. Θέλουμε οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς και οι συμπολίτες μας να έχουν ποιότητα ζωής μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Γι’ αυτό και ο μόνος όρος που βάλαμε στη δωρεά είναι το περιπολικό μας να κινείται αποκλειστικά στα όρια του Δήμου μας. Ταυτόχρονα η δωρεά μας είναι το δικό μας ‘‘ευχαριστώ’’ στους ένστολους αστυνομικούς αλλά και στην πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, για τη μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια που κάνουν για τη καταπολέμηση του εγκλήματος.

lexus

 

Δείτε ακόμη: Αττική: Porsche της Αστυνομίας καταδιώκει BMW – Δείτε το video

Στον Δήμο μας αλλά και ευρύτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης το θετικό αποτύπωμα της προσπάθειας αυτής είναι περισσότερο από ορατό τους τελευταίους μήνες και το αναγνωρίζουν οι πολίτες, μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η μείωση της εγκληματικότητας πλησιάζει το 70%, γεγονός εντυπωσιακό. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατί έκανε πράξη ό,τι μας υποσχέθηκε και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και γιατί παρακολουθεί ο ίδιος και συντονίζει τις προσπάθειες αστυνόμευσης. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, χάρη στις πρωτοβουλίες του και την παρουσία ειδικών μονάδων είναι εμφανής και αποτρεπτική για τους κακοποιούς η παρουσία αστυνομικών στις γειτονιές. Η δωρεά του περιπολικού από τον Δήμο μας στην ΕΛΑΣ είναι ταυτόχρονα μία καλή πρακτική την οποία θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών τους που συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα ζωής τους. Όλοι μαζί, όταν συνεργαζόμαστε, μπορούμε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και αυτό ωφελεί πρώτα από όλα τους συμπολίτες μας που θέλουμε να νοιώθουν ασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια».

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...