Ελλάδα: Το ΣΕΑ που φορτίζεις δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο

Στην Ελλάδα οι αυτοκινητόδρομοι έχουν πολλά ΣΕΑ, στα οποία σταματάμε όταν ταξιδεύουμε στους αυτοκινητόδρομους. Ένα από αυτά, προσφέρει δωρεάν φόρτιση όλη μέρα.

  • -
  • -

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλο δίκτυο από αυτοκινητόδρομους, η δημιουργία των οποίων έφερε και πολλά ΣΕΑ, στα οποία μπορούν να σταματήσουν όσοι ταξιδεύουν.

Μία από τις βασικές παροχές των ΣΕΑ είναι ο ανεφοδιασμός με καύσιμο, με τα περισσότερα από αυτά να μην περιορίζονται συνηθισμένα όπως βενζίνη, diesel ή υγραέριο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, πλέον τα ΣΕΑ έχουν εξοπλιστεί με φορτιστές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/be2d4e8de27ccf8c4edab0ed79fa608b.jpg

Από πού προέρχεται το ρεύμα για τη φόρτιση σε αυτό το ΣΕΑ;

Η ύπαρξη φορτιστών στη συντριπτική πλειοψηφία των ΣΕΑ σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να ανεφοδιαστούν εύκολα και γρήγορα, ενώ οι επιβάτες ξεκουράζονται, τρώνε ή εξυπηρετούν κάποια άλλη ανάγκη.

Δείτε ακόμα: Πόσα και ποια ΣΕΑ έχουν φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Πόσο γρήγοροι είναι;

Μεταξύ των ΣΕΑ που έχουν φορτιστή υπάρχει και μία διαφορετική περίπτωση, καθώς είναι το μοναδικό που προσφέρει δωρεάν φόρτιση. Μάλιστα, το ρεύμα που καταλήγει στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι τελείως πράσινο, αφού προέρχεται από φωτοβολταϊκά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/10cdee9d1f47655814079ccf94de2208.jpg

Ποιο ΣΕΑ προσφέρει δωρεάν φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Τι άλλαξε;

Ο σταθμός που προσφέρει δωρεάν φόρτιση με πράσινη ενέργεια από τον ήλιο είναι το ΣΕΑ Σείριος. Αν και η δωρεάν φόρτιση στο ΣΕΑ Σείριος υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό, τώρα υπήρξε μία αλλαγή η οποία κάνει ακόμα ευκολότερη τη ζωή όσων μετακινούνται με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η μεγάλη αλλαγή είναι ότι η δωρεάν φόρτιση είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο. Μέχρι πολύ πρόσφατα στο ΣΕΑ Σείριος μπορούσε κάποιος να φορτίσει δωρεάν, μόνο από τις 09:00 μέχρι τις 17:00. Αυτός ο περιορισμός καταργείται και οι φορτιστές είναι διαθέσιμοι όλη μέρα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/dee103b6891f92c7d962575f6baaf6bd.jpg

Πόσο γρήγορα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο ΣΕΑ Σείριος; Θα υπάρξει χρέωση;

Παρά το γεγονός ότι η φόρτιση είναι δωρεάν, οι φορτιστές που έχουν τοποθετηθεί στο ΣΕΑ Σείριος δεν είναι αργοί. Αντίθετα, μπορούν να δώσουν ρεύμα με ισχύ μέχρι και 120 kW, νούμερο το οποίο σε πολλές περιπτώσεις επαρκεί ώστε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να φορτίσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Θεωρητικά κάποια στιγμή η φόρτιση στο ΣΕΑ Σείριος θα αρχίσει να χρεώνεται, όμως είναι άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό, καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση. Μέχρι τότε, όλοι οι ταξιδιώτες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο που περνάνε από το σημείο, μπορούν να φορτίζουν δωρεάν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...