Ντου της Αστυνομίας στην Παραλιακή: Χειροπέδες σε οδηγό για κόντρες

Ο οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς στην Παραλιακή την ώρα που έκανε κόντρες. Αυτές είναι οι 4 κατηγορίες που τον βαραίνουν.

  • -
  • -

Στη σύλληψη ενός 30χρονου Έλληνα οδηγού προχώρησε η Αστυνομία στην Παραλιακή, σήμερα τα ξημερώματα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. μέλη της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίας Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, έκαναν έφοδο στη λεωφόρο Ποσειδώνος, καθώς οδηγοί πραγματοποιούσαν αυτοσχέδιους αγώνες, τις λεγόμενες κόντρες.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να πραγματοποιεί αυτοσχέδιο αγώνα ταχύτητας με έτερο οδηγό αυτοκινήτου, προχωρώντας σε συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς, αλλάζοντας λωρίδες χωρίς να χρησιμοποιεί τους δείκτες αλλαγής κατεύθυνσης (φλας) και ξεπερνώντας κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας της οδού, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d20e6447b980fa89fe226aca990c7213.jpeg

Ο οδηγός που συνελήφθη κατηγορείται για τουλάχιστον τέσσερις σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ. Στον 30χρονο επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης και τα στοιχεία κυκλοφορίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Η αστυνομία αναζητά τον δεύτερο οδηγό που λάμβανε μέρος στις κόντρες στην Παραλιακή.

Πόσο είναι το πρόστιμο για κόντρες

Σύμφωνα με την παράγραφο 8 του Άρθρου 12 του ΚΟΚ, απαγορεύεται αυστηρά η οδήγηση οδικών οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων. Σε περίπτωση που οδηγός εντοπιστεί να παραβαίνει τις διατάξεις, τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ και αφαιρούνται η άδεια οδήγησης για 30 ημέρες και οι πινακίδες κυκλοφορίας επίσης για 30 ημέρες.

Δείτε ακόμη: Κλήση για υπερβολική ταχύτητα - Σε πόσες ημέρες παραδίδεις το δίπλωμα;

Βέβαια, ο συγκεκριμένος οδηγός θα πληρώσει πολύ ακριβά την κόντρα που έκανε, καθώς του βαραίνουν και άλλες κατηγορίες, όπως υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση φλας, επικίνδυνη οδήγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...