Δικηγόρος έφαγε πρόστιμο 120.000 ευρώ - Η παράβαση που έκανε στον δρόμο

Ένας πλούσιος Ελβετός δικηγόρος, θα πληρώσει εξαψήφιο πρόστιμο, για την απερίσκεπτη συμπεριφορά του στο δρόμο.

  • -
  • -

Ο Ελβετός δικηγόρος βρισκόταν πίσω από τα «πηδάλια» μιας turbo-diesel BMW 540 και κινούντο στον αυτοκινητόδρομο Α1 κοντά στη Ζυρίχη. Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο Nau, το οποίο έφερε πρώτο το θέμα στη δημοσιότητα, ο εν λόγω κύριος είχε εκείνη την ώρα στο «κοντέρ» του αυτοκινήτου μια ταχύτητα κοντά στα 120 km/h με όριο, τα 90 km/h. Ωστόσο, δεν του έκοψαν κάποια κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Άλλος ήταν ο λόγος για το βαρύτατο πρόστιμο που του υπεβλήθη.  

Επικίνδυνη οδήγηση

Η αστυνομία λοιπόν συνέλαβε τον δικηγόρο όταν διαπίστωσε ότι ο τρόπος οδήγησης του ήταν επικίνδυνος για τους υπόλοιπους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου. Στην έκθεση της ανάφερε χαρακτηριστικά ότι ο οδηγός της BMW δεν κρατούσε τις προβλεπόμενες από το νόμο αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, τους «κολλούσε» δηλαδή από πίσω, έως ότου αυτοί έκαναν δεξιά για να τους προσπεράσει. Μάλιστα οι αστυνομικοί έκαναν λόγο στην αναφορά τους ότι η απόσταση ήταν μικρότερη των 12 m από το προπορευόμενο όχημα!

Η ποινή, για τη συγκεκριμένη παράβαση ίσως και να ηχεί στα αυτιά των περισσότερων από εμάς ως… εξοντωτική. Στην Ελβετία όμως, ισχύουν άλλοι νόμοι. Νόμοι που επιβάλλουν ποινές σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια του παραβάτη.

Ο 58χρονος δικηγόρος φέρεται να «έβγαζε» κοντά στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Στην Ελβετία έγκειται στην κρίση του δικαστή τι ποινή θα επιβάλλει. Το δικαστήριο λοιπόν έκρινε πως λόγω εισοδήματος το πρόστιμο είναι 120.000 ευρώ.

Ο δικαστής έχει το δικαίωμα, να χρεώσει ημερησίως τον παραβάτη από 32 έως 3.200 ευρώ. Στο συγκεκριμένο κύριο, υπεβλήθη ποινή 50 ημερών έναντι 2.100 ευρώ ημερησίως! Που σημαίνει 105.000 ευρώ πρόστιμο!  

Δείτε ακόμη: Έρχονται χιλιάδες ευρώ πρόστιμα στην Ελλάδα

Προσθέτοντας όμως σε αυτό το ποσό και καμιά 15.000 ευρώ ακόμα σε δικαστικά και κρατικά έξοδα το συνολικό ποσό έφθασε τα 120.000 ευρώ. Ο Ελβετός δικηγόρος και οδηγός της BMW, άσκησε έφεση κατά του προστίμου και της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι το επιχείρημα της αστυνομίας είναι αβάσιμο και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δεν αποδεικνύει ότι η απόσταση που διατηρούσε από το προπορευόμενο όχημα ήταν μικρότερη των 12 m. Η υπόθεση όπως όλα δείχνουν θα κριθεί σε ανώτατο δικαστήριο. Έως τότε βέβαια το πρόστιμο θα πρέπει να έχει καταβληθεί κανονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...