Τα 5 φθηνότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Ψάχνεις για το πιο οικονομικό νέο αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις αυτή τη στιγμή; Εδώ θα βρεις τις 5 επιλογές με τη χαμηλότερη τιμή.

  • -
  • -

Στον αγώνα για ένα SUV… Έτσι μοιάζει η ελληνική αγορά σήμερα, με την πλειοψηφία των επίδοξων αγοραστών να δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση σε οτιδήποτε φέρει SUV και crossover χαρακτηριστικά. Αυτά όμως στοιχίζουν και όταν ψάχνεις για την πιο φθηνή επιλογή που μπορείς να αποκτήσεις, θα πρέπει να στραφείς σε πιο παραδοσιακές κατηγορίες μικρότερων μοντέλων, ώστε να βρει το χαμηλό κόστος απόκτησης που ψάχνεις.

Πόσο χαμηλό είναι όμως αυτό; Οι εποχές που αγοράζαμε αυτοκίνητα «του κουτιού» με 9 και 10 χιλιάδες ευρώ έχουν φύγει προ πολλού. Ποια είναι λοιπόν τα 5 φθηνότερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς σήμερα και πόσο κοστίζουν; Πάμε να τα δούμε:

1. Mitsubishi Space Star – 13.950 €

1

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης αποτελεί με διαφορά τη φθηνότερη επιλογή της σημερινής αγοράς, με τιμή που σπάει το φράγμα των 14.000, όταν το αμέσως επόμενο μοντέλο κοστίζει πάνω από 15.000 ευρώ. Εντάσσεται στο A-segment όπως και η πλειοψηφία της λίστας και χρησιμοποιεί 1.000άρι ατμοσφαιρικό μοτέρ 71 ίππων, συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

2. FIAT 500 (απόθεμα) – 15.700 €

2

Το στιλάτο και γλυκύτατο αυτοκίνητο πόλης της FIAT συνεχίζει την εμπορική του πορεία ως το δεύτερο φθηνότερο αυτοκίνητο της αγοράς. Ταυτόχρονα προσφέρει ήπια υβριδική τεχνολογία χάρη στο 1.000άρι σύνολο των 70 ίππων το οποίο χρησιμοποιεί χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

3. FIAT Panda (απόθεμα) – 15.800 €

3

Ακολουθώντας την ίδια λογική με το 500αράκι, το Panda, παραμένει επίκαιρο χάρη στο ελκυστικό πακέτο που προσφέρει μαζί με τη δελεαστική τιμή. Εξοπλίζεται με το ίδιο υβριδικό σύνολο που βρίσκουμε και στο 500, με τους 70 ίππους και το χειροκίνητο κιβώτιο. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

4. Dacia Sandero Streetway – 15.900 €

4

Αν και 4ο στη λίστα, το Dacia είναι αυτό που ξεχωρίζει καθώς αποτελεί το μοναδικό που ανήκει στην κατηγορία των supermini. Χάρη στην τέλεια αναλογία κόστους-παροχών, προσφέρει περισσότερη άνεση και μεγαλύτερους χώρους σε τιμή μικρότερης κατηγορίας. Χρησιμοποιεί ένα μοτέρ 1.000 κυβικών με απόδοση 90 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

5. Suzuki Ignis – 16.630 €

5

To Suzuki Ignis δεν είναι μόνο ένα από τα φθηνότερα μοντέλα της αγοράς, αλλά και το πιο οικονομικό SUV στη γκάμα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης με τον crossover χαρακτήρα έχει συμπαγείς διαστάσεις που εξασφαλίζουν κορυφαία ευελιξία εντός αστικού κύκλου, ωστόσο διαθέτει όλα τα απαραίτητα SUV στοιχεία. Κάτω από το καπό βρίσκουμε ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 1,2 λίτρων με 83 ίππους, το οποίο συνδέεται με ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...