Το best seller SUV της Toyota που εκθρόνισε το Tesla Model Y – 68.000 περισσότερες πωλήσεις

Το ιαπωνικό SUV κατάφερε αυτό που πέρσι φάνταζε αδύνατο. Να ρίξει από την κορυφή των πωλήσεων το παγκόσμιο best seller, Tesla Model Y.

  • -
  • -

To 2023, ήταν μια εκπληκτική χρονιά από εμπορικής άποψης για το Tesla Model Y. Παγκόσμιο best seller με 1,23 εκατ. μονάδες, πρώτο σε ποικίλες αγορές ανά τον κόσμο και φυσικά το πρώτο ever ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατακτά αυτές τις διακρίσεις. Για την ιστορία, στη δεύτερη θέση είχε βρεθεί το RAV4 της Toyota με 1,07 εκατ. ταξινομήσεις.

Ανατροπή στις ΗΠΑ

Έχοντας συμπληρώσει αισίως ένα γεμάτο 8μηνο μέσα στο 2024 φαίνεται ξεκάθαρα πλέον η «δυναμική» του κάθε αυτοκινήτου στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, εάν εξαιρέσουμε τη Σειρά «F» της Ford που ήταν, είναι και θα είναι… για πάντα στην κορυφή των αμερικανικών πωλήσεων (ακολουθεί στη 2η θέση η Chevrolet με το Silverado) στην 3η θέση overall και σε αναμφίβολα πιο compact μονοπάτια, συγκριτικά με τα θηριώδη pick up της Ford και της «Chevy» που προαναφέραμε, βρίσκεται το RAV4 της Toyota.

Το ιαπωνικό SUV έχει «γράψει» μέχρι στιγμής 283.888 ταξινομήσεις, σε αντίθεση με το Model Y της Tesla, το οποίο έφθασε αισίως τις 216.200 ταξινομήσεις, εμφανίζοντας πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 10,7%.

Μάλιστα, το αμερικανικό ηλεκτρικό SUV είδε και το CR-V της Honda να το προσπερνά στις ταξινομήσεις, με το έτερο ιαπωνικό μοντέλο να έχει μέχρι στιγμής πουλήσει στην αμερικανική αγορά 230.418 αυτοκίνητα.

Παρά ταύτα, το Tesla Model Y, παραμένει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο Top 5 των πωλήσεων της αμερικανικής αγοράς. Για να έχετε μια πλήρη εικόνα, κανένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πέραν του Model Y, δε φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Κάτι που ενδεχομένως και να μαρτυρά τη στροφή του κοινού -ξανά- προς τα «παραδοσιακά» μοντέλα είτε με «απλούς» κινητήρες βενζίνης είτε με υβριδικά συστήματα κίνησης. Γιατί και σε ότι αφορά το κόστος, η διαφορά στην τιμή ανάμεσα στο Tesla Model Y και το Toyota RAV4 δεν είναι τέτοια που να θεωρείται… καθοριστική.

Δείτε ακόμη: Το Tesla των 25.000 ευρώ έρχεται το 2026

Συγκεκριμένα, το μοντέλο της Tesla κοστίζει στη βασική έκδοση του (Long Range Rear Wheel Drive) 44.900 δολάρια αλλά με τα κίνητρα που προσφέρει ακόμα η αμερικανική κυβέρνηση για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, «παίρνει» κανείς το μοντέλο με το κλειδί ή καλύτερα με την κάρτα στο χέρι, στα 31.490 δολάρια. Την στιγμή που το RAV4 της Toyota εκκινεί από τα 28.675 δολάρια…  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...