12 ηλεκτρικά αυτοκίνητα βγήκαν για περιπολία στην Αθήνα - Ο σημαντικός ρόλος τους

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει τον στόλο δημοτικών οχημάτων με 12 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων, δωρεά του ομίλου Συγγελίδη.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταλαμβάνουν ήδη αρκετά μεγάλο μέρος των πωλήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ αναμένεται να διεκδικήσουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο μέλλον, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των επιβαρυμένων από ρύπους πόλεων. Στην Αθήνα, ο όμιλος Συγγελίδη δώρισε 12 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μικροκινητικότητας (microcars) και πιο συγκεκριμένα, του ιδιαίτερα δημοφιλούς Citroen Ami. Το μικρό αυτοκίνητο αποτελεί μια ιδανική λύση για τη χρήση του Δήμου στο κέντρο των Αθηνών, έχοντας συμπαγείς διαστάσεις που καθιστούν πανεύκολο το παρκάρισμα, όπως και την ευελιξία στα στενά του κέντρου. Παράλληλα, τα 12 νέα αυτοκίνητα του Δήμου Αθηναίων είναι εντελώς αθόρυβα, ενώ κινούνται δίχως να εκπέμπουν καθόλου τοπικούς ρύπους, ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη της Αθήνας.

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παρέδωσε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, 12 ηλεκτροκίνητα οχήματα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο κ. Δούκας ανέφερε: «Στον Δήμο Αθηναίων, εκσυγχρονίζουμε τον δημοτικό στόλο οχημάτων με 12 αυτοκίνητα πόλης, 100% ηλεκτρικά, μηδενικού θορύβου και μηδενικών ρύπων. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γιατί κάνουμε πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα και μικροκινητικότητα, και είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον».

Η απόκτηση των νέων οχημάτων εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για την προώθηση της μικροκινητικότητας. Συνδυάζουν την πρακτική μετακίνηση μέσα στην πόλη και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ αναμένεται να ενισχύσουν τις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δημοτικής Αστυνομίας, Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης και Eνεργού Γήρανσης & Λεσχών Φιλίας.

Η δωρεά των οχημάτων έγινε από την εταιρεία AIGLON του ομίλου Συγγελίδη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...