Ford Explorer: 3 λόγοι για να αγοράσεις τώρα το νέο SUV!

Το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer καταφέρνει και έχεις 3 λόγους να το κάνεις δικό σου σήμερα.

  • -
  • -

Για κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες, η τεχνολογική καινοτομία αποτελεί μέρος του DNA τους. Η Ford συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εταιρείες που ορίζουν και δεν ακολουθούν τις τάσεις. Με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να σηματοδοτούν την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, η αμερικανική μάρκα εμπλούτισε τη γκάμα της με μοντέλα που είναι αντάξια της φήμης, αλλά και της ιστορίας της. Το θρυλικό όνομα του Explorer διατηρήθηκε στο προσκήνιο, με το επιβλητικό SUV να κάνει την είσοδο του στη νέα εποχή της αυτοκίνησης ως αμιγώς ηλεκτρικό. Διατηρώντας στοιχεία που το καθιέρωσαν, ισορροπεί ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον, αλλά και σε δύο διαφορετικά κοινά. Αυτό της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής αγοράς. Βλέπετε, το νέο Explorer έχει ξεκάθαρο στόχο να κατακτήσεις και τις δύο, επαναπροσδιορίζοντας τη δυναμική της μάρκας στη γηραιά ήπειρο. Έτσι, το μυώδες αμιγώς ηλεκτρικό SUV έρχεται σήμερα και θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία, δίνοντας σου τρεις πολύ καλούς λόγους για να το κάνεις δικό σου! 

Φουτουριστικό με ρετρό προσέγγιση

Πρώτος και βασικός; Η θελκτική σχεδίαση του αμαξώματος. Το νέο Ford Explorer ξεχωρίζει από μακριά και σε κερδίζει με την αισθητική του. Οι διαστάσεις και το πλάτος του αμαξώματος το καθιστούν επιβλητικό και μυώδες. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, του χαρίζουν το φουτουριστικό στοιχείο, αλλά η τετράγωνη προσέγγιση στις γραμμές του αμαξώματος φέρνει στο μυαλό το κλασσικό Explorer. Η ιδιαιτερότητα είναι πως αυτή η λογική συνδυάζεται ιδανικά με τις καμπύλες, δημιουργώντας ένα μοντέρνο σύνολο με ρετρό στοιχεία, που καταφέρνει και γοητεύει ακόμα και τον πιο αυστηρό κριτή. Και όλα αυτά, διατηρώντας το χαρακτήρα ενός περιπετειώδους και σκληροτράχηλου SUV, το οποίο ξεχωρίζει με τις πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες του. 

Άνεση, τεχνολογική καινοτομία και ασφάλεια!

Για αρκετούς από εμάς η καμπίνα του εσωτερικού είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Και το Ford Explorer σου προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσεις εξαιρετικά άνετες, ασφαλείς και απόλυτα συνδεδεμένες μετακινήσεις. Η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας είναι λιτή και μίνιμαλ, με έντονο το digital στοιχείο. Το flat bottom τιμόνι κρύβει πίσω του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων διάστασης μόλις 5’’, ο οποίος σου προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι κατά την οδήγηση. Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του αυτοκινήτου, γίνονται μέσω της ευμεγέθης οθόνης αφής των 14,6 ιντσών, η οποία μάλιστα προσφέρει δυνατότητα κλίσης έως 30ο! Μάλιστα, περιλαμβάνεται στο βασικό πακέτο του εξοπλισμού, με το σύστημα πολυμέσων SYNC Move 2 να χαρίζει κορυφαία συνδεσιμότητα, διαθέτοντας απομακρυσμένες ενημερώσεις, σύστημα πλοήγησης και το EV Trip Planner. Φυσικά, είναι απόλυτα συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto χωρίς τη χρήση καλωδίων, ενώ χωρίς επιπλέον κόστος απολαμβάνεις το ηχοσύστημα επτά ηχείων με την εντυπωσιακή ηχόμπαρα, αλλά και θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ! Πόσο πιο άνετες μπορούν να γίνουν οι καθημερινές σου μετακινήσεις;

Και μάλιστα όταν βρίσκεσαι σε ένα ποιοτικό, premium και ευρύχωρο περιβάλλον. Τα υλικά έχουν επιλεχθεί με την ανάλογη προσοχή που αρμόζει σε ένα πολυτελές μοντέλο, με το φινίρισμα και τη συναρμογή τους να διατηρεί το κορυφαίο επίπεδο κατασκευής που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Ford. Αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα μπορούν να την απολαύσουν χωρίς συμβιβασμούς μέχρι και πέντε ενήλικες, με το επίπεδο πάτωμα να θέτει νέα στάνταρ ευρυχωρίας. Την ίδια ώρα, ο χώρος αποσκευών των 536 lt σου αφαιρεί το άγχος της μεταφοράς, ενώ μία σειρά από έξυπνες λύσεις προσφέρουν ακόμα περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Mega Console κάτω από τη κεντρική κονσόλα, το οποίο προσθέτει επιπλέον 17 lt αποθήκευσης!

Φυσικά, ακολουθώντας βασικές αξίες της Ford, το νέο Explorer δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει κορυφαία παθητική και ενεργητική ασφάλεια. Το στιβαρό αμάξωμα είναι η μία πλευρά του νομίσματος, που εγγυάται εξαιρετική ασφάλεια σε περίπτωση πρόσκρουσης. Η άλλη αφορά την πληθώρα καινοτόμων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, που προλαμβάνουν το ατύχημα και αποτελούν φύλακα-άγγελο του οδηγού. Η ομπρέλα τεχνολογιών που προσφέρει η Ford είναι υπερπλήρης και σε κάνει να αισθάνεσαι απόλυτη ασφάλεια στην καμπίνα των επιβατών. Συστήματα, όπως η νεότερη γενιά υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, η νεότερη γενιά του Adaptive Cruise Control, οι κατευθυντικοί προβολείς ομίχλης Matrix LED7, αλλά και το Clear Exit Assist το οποίο παρέχει προειδοποιήσεις για ποδηλάτες ή/και πεζούς που πλησιάζουν κατά την αποβίβαση από το αυτοκίνητο, είναι στοιχεία που συναντάμε στη βασική έκδοση!

Ακριβώς όπως με ένα συμβατικό μοντέλο…

Η Ford έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει κορυφαία θερμικά κινητήρια σύνολα, τα οποία έχουν αφήσει ιστορία στην αυτοκίνηση. Σήμερα, στην εποχή ηλεκτροκίνησης, η αμερικανική μάρκα για ακόμα μία φορά δείχνει το δρόμο. Το Explorer είναι ένα σύγχρονο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς. Η πλούσια γκάμα εκδόσεων, με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και αυτονομία από 380 έως 602 km με μία φόρτιση, είναι ικανή να καλύψει κάθε σου επιθυμία. Στη βάση της γκάμας ξεκινάμε με την εκδοχή που εφοδιάζεται με την μπαταρία των 52 kWh και απόδοση 170 ίππους.

Όσοι αναζητούν τη μέγιστη αποδοτικότητα, η εκδοχή με τον έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα αποτελεί την ιδανική επιλογή. Με απόδοση 286 ίππους προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 6,4 sec, την ώρα που η μπαταρία των 77 kWh του χαρίζει αυτονομία που φτάνει έως τα 602 km! Αν είσαι λάτρης της ταχύτητας και αναζητάς ακόμα μεγαλύτερη εκρηκτικότητα, υπάρχει η έκδοση με τη μπαταρία χωρητικότητας 79 kWh, η οποία δίνει ενέργεια σε δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 340 ίππους. Η αυξημένη ισχύς επιτρέπει στο Explorer να επιτυγχάνει το 0-100 km/h σε μόλις 5,3 sec, χωρίς σημαντικούς συμβιβασμούς στην αυτονομία, αφού με μία φόρτιση μπορείς να καλύψεις έως 566 km. Και αν έρθει η ώρα που θα χρειαστείς εκ νέου φόρτιση, το επιβλητικό SUV υποστηρίζει ταχύτητες έως και 185 kW, κάτι που σημαίνει πως σε ταχυφορτιστή μπορεί να ανανεώσει από το 10% έως το 80% της ενέργειας του μόλις σε 26 λεπτά!

Στην πιο ανταγωνιστική τιμή!

Η νέα εποχή της Ford έχει ανατείλει και ανοίγει νέους δρόμους στην ηλεκτροκίνηση, και γενικότερα στην αυτοκίνηση. Με το νέο Explorer η αμερικανική εταιρεία επιδεικνύει την τεχνογνωσία της και στην πλέον επίκαιρη τεχνολογία της εποχής. Με τιμή εκκίνησης τα 39.700 € (συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης Κινούμαι Ηλεκτρικά 3), το επιβλητικό SUV μπορεί σήμερα να γίνει δικό σου. Και αν αναζητάς μία ακόμα πιο οικονομική εκδοχή, από τα τέλη του έτους μπορείς να αποκτήσεις το Explorer με την μπαταρία των 52 kWh με μόλις 34.000 €! Μπες τώρα στην επίσημη σελίδα της Ford και μάθε τα πάντα για το νέο Ford Explorer. Και για να έχεις μία πλήρη εικόνα μπορείς να πας σε έναν από τους επίσημους αντιπροσώπους της Ford για να το δεις από κοντά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...