Το μεροκάματο του Newey είναι 109.589 δολάρια – Μόνο 2 οδηγοί βγάζουν περισσότερα

Η Aston Martin έστρωσε χρυσάφι στα πόδια του Adrian Newey, με το Βρετανό, να γίνεται ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος άνθρωπος στην Formula 1!

  • -
  • -

H Aston Martin F1 Team, έκανε το «μπαμ» της χρονιάς στη Formula 1, για να μιλήσουμε και με ποδοσφαιρικούς όρους, αποκτώντας την πολυπόθητη υπογραφή του κορυφαίου σχεδιαστή-μηχανικού στην ιστορία της F1. Ο Lawrence Stroll, ιδιοκτήτης της ομάδας, τίναξε στην κυριολεξία την μπάνκα στον αέρα, για να δει τον Adrian Newey στο Silverstone…

200 εκατ. δολάρια για 5 χρόνια

Ο Adrian Newey θα έχει τον τίτλο του Managing Technical Partner στην ομάδα, με το Βρετανό, να αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του από τον Μάρτιο του 2025, με στόχο, να έχει έτοιμο το νέο μονοθέσιο της ομάδας το 2026.

Ο Newey, ο οποίος τις τελευταίες δυο δεκαετίες έγραψε -ξανά- ιστορία με την Red Bull Racing, πέραν του ασύλληπτου συμβολαίου των 200 εκατ. δολαρίων για 5 χρόνια, αποκτά και μετοχές της ομάδας ως μέρος της συμφωνίας με τον Lawrence Stroll.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Andrian Newey, όπως μετέδωσε το BBC, θα αμείβεται με 40 εκατ, δολάρια ετησίως ή 109.589 $ την ημέρα! Ο 65χρονος Newey, με αυτά τα χρήματα που θα λαμβάνει, γίνεται αυτομάτως ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος άνθρωπος στη Formula 1, πίσω μονάχα από τον πρωταθλητή με την Red Bull Racing, Max Verstappen, ο οποίος πληρώνεται με 55.000.000 $ και τον Lewis Hamilton της Mercedes, ο ετήσιος μισθός του οποίου ανέρχεται σε 45.000.000 $.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Lawrence Stroll, δήλωσε: «Από τη στιγμή που ο Andrian ήταν ελεύθερος στην αγορά, ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Συζητώντας μαζί του κατάλαβα ότι έχουμε κοινό όραμα και στόχους. Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται μια φορά στη ζωή».

Δείτε ακόμη: H Aston Martin αναζητεί το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε

Στον αντίποδα, ο Adrian Newey τόνισε «Η στάση που κράτησε ο Stroll στις διαπραγματεύσεις, η προσέγγιση του αλλά και το πάθος που έχει για την ομάδα, ήταν αυτά που χρειαζόμουν να δω και να ακούσω». Θυμίζουμε ότι για τον Newey είχε ενδιαφερθεί και η Ferrari, η οποία βέβαια προ ημερών είχε ουσιαστικά «φωτογραφίσει» τη συμφωνία με την Aston Martin, δηλώνοντας ότι «υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία» ανάμεσα στους Ιταλούς και τον Βρετανό…

  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...