Ποια διάσημη εταιρεία χρωστάει 1,2 δισεκατομμύρια – Κήρυξε πτώχευση

Το δημιούργημα ενός θρυλικού οδηγού ράλλυ που έχασε τη ζωή του στις αρχές του περασμένου έτους πιθανότατα να βρίσκεται και αυτό στους τίτλους τέλους.

  • -
  • -

Η Hoonigan, μία εταιρεία που ιδρύθηκε από τον γνωστό για τα ακραία του video, Ken Block, κήρυξε πτώχευση, αφού τα χρέη της ανέρχονται στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι άνθρωποι που την τρέχουν αυτήν τη στιγμή βέβαια, εξακολουθούν να ελπίζουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση και να επιβιώσουν.

1

Η ιστορία της Hoonigan είναι αρκετά περίπλοκη. Αφού λειτούργησε ανεξάρτητα για πολλά χρόνια, συγχωνεύθηκε με την Wheels Pro τον Σεπτέμβριο του 2021, μια εταιρεία που σχεδιάζει και πουλά aftermarket ζάντες, ελαστικά και αξεσουάρ. Η Wheels Pro ανήκει στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Clearlake Capital από τον Απρίλιο του 2018 και από τότε μέχρι τη συγχώνευσή της με την Hoonigan, είχε εξαγοράσει τις Gorilla, ReadyLift, MHT Luxury Allows, ZBroz και TSW.

Μετά τη συγχώνευση με τη Hoonigan, η εταιρεία απέκτησε τις Throtl, Teraflex και 4WP, προτού μετονομαστεί σε Hoonigan. Μια αίτηση πτώχευσης αποκαλύπτει ότι ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν από 844 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, άρχισαν να μειώνονται το 2023.

3

Η Hoonigan λέει ότι έχει πλέον συνάψει μια Συμφωνία Υποστήριξης Αναδιάρθρωσης (RSA) με την πλειοψηφία των οφειλετών της και αναμένει να εξαλείψει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους, ενώ θέλει να εξασφαλίσει νέο κεφάλαιο ύψους 570 εκατομμυρίων περίπου. Λέει ότι αυτό θα βελτιώσει «ουσιαστικά» τον ισολογισμό και την οικονομική της θέση. Η εταιρεία αναμένει να βγει από τη χρεοκοπία εντός δύο μηνών και υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία μιας ομάδας των σημερινών δανειστών της που «είναι σίγουροι για την ικανότητα της Hoonigan να συνεχίσει να λειτουργεί με κανονικούς ρυθμούς».

Εντός τη συμφωνίας υπάρχει πρόταση για δάνειο ύψους 110 εκατομμυρίων, το οποίο θα επιτρέψει στη Hoonigan να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα για όλο το διάστημα της αναδιάρθρωσης.

1

Θυμίζουμε πως το brand της Hoonigan έγινε γνωστό μέσα από τον Ken Block και τα όλο και πιο εντυπωσιακά και ριψοκίνδυνα videos της σειράς Gymkhana, ενώ τα τελευταία χρόνια είχαμε δει και παραγωγές στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος ο Ken Block, μαζί με την κόρη του μάλιστα, πριν το θάνατο του τον Ιανουάριο του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...