Nissan Qashqai: Ποια έκδοση πουλάει περισσότερο στην Ελλάδα; Τιμή

Το best-seller SUV της Nissan πρόσφατα δέχθηκε μια σημαντικής έκτασης ανανέωση, για να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στα C-SUV.

  • -
  • -

Το Nissan Qashqai είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα SUV στη σύγχρονη ιστορία της αυτοκίνησης. Ουσιαστικά, καθιέρωσε μια νέα κατηγορία, η οποία «πάντρεψε» το ψηλό αμάξωμα και την πρακτικότητα που αυτό συνεπάγεται, με τα συμβατικά μηχανικά μέρη, χωρίς να προσφέρεται απαραίτητα με σύστημα τετρακίνησης που ανεβάζει το κόστος συντήρησης και την κατανάλωση. Στην τρίτη γενιά του η ιαπωνική φίρμα επέλεξε μια περισσότερο premium προσέγγιση για το C-SUV της, η οποία τονίζεται ακόμη περισσότερο στην facelift εκδοχή που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες. Πώς τα πάει στην Ελλάδα;

Η κορυφαία σε πωλήσεις έκδοση του Nissan Qashqai

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της μάρκας, το Nissan Qashqai με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα είναι η έκδοση με τον mild hybrid βενζινοκινητήρα των 1.3 λίτρων, τους 140 ίππους και το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Πρόκειται για την εισαγωγική έκδοση στην γκάμα του ιαπωνικού μοντέλου, όμως κρίνεται ως απόλυτα επαρκής χάρη στον αποδοτικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος κάνει χρήση ήπια υβριδικής τεχνολογίας στα 12V. Εκτός των 140 ίππων, αποδίδονται και 240 Nm ροπής, που χαρίζουν πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις στο Qashqai.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Nissan Qashqai 1.3 Hybrid με 158 ίππους και τετρακίνηση

Συγκεκριμένα, τα 0-100 km/h έρχονται σε 10,2 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 196 km/h, νούμερα απολύτως επαρκή για τον χαρακτήρα του μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στη σωστή κλιμάκωση του χειροκίνητου κιβωτίου, η δύναμη είναι επαρκής ακόμη και με το C-SUV πλήρως φορτωμένο, ένα αρκετά συνηθισμένο σενάριο για ένα οικογενειακό μοντέλο. Το Nissan Qashqai έχει καταφέρει να πουλήσει συνολικά (σε όλες τις εκδόσεις του) 1.372 αυτοκίνητα για το 2024 (μέχρι το τέλος Ιουλίου), επίδοση που το κατατάσσει στο Top 3 των μοντέλων στις πωλήσεις των C-SUV μετά το πρώτο Toyota C-HR (1.735 μονάδες) και τη δεύτερη BMW X1 (1.683 μονάδες).  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...