H κινεζική φίρμα που σπάει όλα τα ρεκόρ – Στην 6η θέση των πωλήσεων παγκοσμίως

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η κινεζική φίρμα θα πουλήσει φέτος πάνω από 4 εκατ. αυτοκίνητα, σκαρφαλώνοντας στην έκτη θέση των ταξινομήσεων παγκοσμίως!

  • -
  • -

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD θα σπάσει το φράγμα φέτος των 4 εκατ. ταξινομήσεων, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα η Morgan Stanley, κάτι που σημαίνει πρακτικά, ότι ο κινεζικός κολοσσός θα σκαρφαλώσει στην 6η θέση των παγκόσμιων πωλήσεων, πλάι στη Ford!

Χιλιάδες ανεκτέλεστες παραγγελίες

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από τον χρηματοεπενδυτικό οργανισμό, αναφέρει ότι οι στόχοι της εταιρείας έχουν αναθεωρηθεί, προβλέποντας μια αύξηση της τάξεως του 11%, συγκριτικά με τις προβλέψεις που είχαν γίνει αρχές του έτους.

Η BYD αναθεώρησε τους στόχους της, από τη στιγμή που είδε ότι δεν προλαβαίνει να πουλά… υβριδικά και plug-in hybrid μοντέλα. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που παρουσίασε τη νέα γενιά της υβριδικής της τεχνολογίας, με την ονομασία DM-i 5.0, έχει γίνει ένας μικρός… «χαμός».

Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα το ανεκτέλεστο αυτή τη στιγμή των παραγγελιών για τα μοντέλα Qin L και Seal 06 DM-i, τα οποία σημειωτέων στην Κίνα κοστίζουν κάτω από 15.000 δολάρια, έχει υπερβεί κατά πολύ την παραγωγική δυνατότητα της BYD!

Επιπλέον, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της Morgan Stanley, σε όλα τα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθεί η νέα υβριδική τεχνολογία των Κινέζων, τα περιθώρια κέρδους θα είναι σχεδόν διπλάσια απ’ ότι ήταν στο πρόσφατο παρελθόν!

Η BYD κυκλοφόρησε τον Μάιο το 5ης γενιάς υβριδικό της σύστημα (DM-i 5.0), το οποίο όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ομίλου είναι εμφανώς πιο οικονομικό στη χρήση, πιο αποδοτικό και σημαντικά πιο βελτιωμένο σε εκπομπές ρύπων από αυτό που αντικαθιστά.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος «πωλητής» ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, μετά την Tesla, ανέφερε ως μέση κατανάλωση στα μοντέλα που χρησιμοποιούν τη νέα αυτή υβριδική τεχνολογία τα 2,9 lt/100 km!

Δείτε ακόμη: Video-δοκιμή του νέου BYD Atto 3

Η BYD είχε τον καλύτερο μήνα της ιστορίας της τον Αύγουστο, με 373.083 ταξινομήσεις, όταν οι αρχικές προβλέψεις ήθελαν οι πωλήσεις του τριμήνου να ανέρχονται σε 418.000 οχήματα...

Από αυτά, ένα 11% περίπου πωλούνται στο εξωτερικό, καθώς η εταιρεία στοχεύει πλέον στο διπλασιασμό των εξαγωγών της έπειτα και από το «άνοιγμα» που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο σε ποικίλες αγορές, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...