Το στιλάτο οικογενειακό της Opel που καίει 4,18 ευρώ στα 100 km - Τιμή στην Ελλάδα

Με μακρά επιτυχημένη ιστορία και σημαντικά αναβαθμισμένη αισθητική στην τελευταία του γενιά, το συγκεκριμένο μοντέλο της Opel με το παρακάτω σύνολο αποτελεί μία εξαιρετικά ελκυστική επιλογή.

  • -
  • -

Με την αύξηση της δημοτικότητας των SUV και των crossover, κατηγορίες όπως τα μικρομεσαία οικογενειακά έχασαν μέρος της αίγλης τους, χωρίς να δικαιολογείται όμως. Πρόκειται για μοντέλα άκρως αποτελεσματικά, τα οποία προσφέρουν όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ένας αγοραστής, έχοντας παράλληλα χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερη οδική συμπεριφορά από ένα SUV, λόγω του αμαξώματος.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει και το αυτοκίνητο της Opel που θα δείτε παρακάτω. Ένα μοντέλο με τεράστια ιστορία, το οποίο επανασχεδιάστηκε από το μηδέν στην τελευταία του γενιά, για να γίνει πιο στιλάτο και εντυπωσιακό από ποτέ. Παράλληλα, χάρη στο plug-in hybrid σύνολο που βρίσκεται κάτω από το καπό, συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία όπως λίγα μοντέλα μπορούν. Χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα 1.600 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα για να παράγει 180 ίππους και 360 Nm ροπής.

1

Αυτός ο συνδυασμός του χαρίζει 0-100 km/h σε 7,7 sec, ενώ η τελική αγγίζει τα 225 km/h. Παράλληλα όμως, η κατανάλωση βρίσκεται σε εντυπωσιακά χαμηλό επίπεδο χάρη στα 61 km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας που χαρίζει η μπαταρία των 12,4 kWh. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μία μέση τιμή κατανάλωσης σε κύκλο WLTP της τάξης του 1 lt/100km, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 23 g/km. Πόσο θα κοστίσει όμως αν θέλεις να κάνεις 100 km με το συγκεκριμένο μικρομεσαίο; Υπολογίζοντας το κόστος για τη βενζίνη και το ρεύμα, αν λάβουμε υπόψη πως τώρα κοστίζουν 1,70 €/λτ. και 20 λεπτά/kWh (πράσινο τιμολόγιο), αντίστοιχα, τότε το plug-in hybrid της Opel χρειάζεται μόλις 4,18 ευρώ για να κάνει την απόσταση των 100 km.

2

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως το νούμερο αυτό ισχύει για τα πρώτα 100 km και με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη. Αν ξεμείνετε από ενέργεια και λειτουργεί περισσότερο ο βενζινοκινητήρας, τότε το κόστος θα αυξηθεί, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, το νέο Tucson παραμένει εξόχως οικονομικό.

3

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, αναφερόμαστε στο Opel Astra Plug-in Hybrid, το οποίο στην έκδοση Hybrid 180 μπορεί να προσφέρει όλα τα παραπάνω. Η τιμή; 45.500 € καθώς συνδυάζεται αποκλειστικά με το πλούσιο πακέτο εξοπλισμού GS, το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία όπως: Ηλεκτρικό χειρόφρενο, πλήρες πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω, πανοραμική κάμερα οπισθοπορίας 360 μοιρών, ζάντες αλουμινίου 17" και πολλά ακόμη.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου. Τέλος, εδώ θα βρείτε τη σχετική δοκιμή του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...