Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο για παιδιά είναι Audi– Η τιμή του στην Ελλάδα

Το νέο SUV της Audi παρέχει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στους επιβάτες και ειδικά στα παιδιά. Στα crash test έκανε ρεκόρ. Δείτε τα αποτελέσματα και πόσο κοστίζει στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Τα αυτοκίνητα της Audi, εκτός όλων των άλλων διακρίνονται για την ποιότητα και την ασφάλεια. Οι Γερμανοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στους δύο αυτούς τομείς, κάτι το οποίο απεδείχθη περίτρανα στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

audi

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησε το νέο Audi Q6 e-tron, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά, ειδικά σε μία κατηγορία. Στα crash test του οργανισμού, το ηλεκτρικό SUV πέτυχε μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες, παρέχοντας τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας. Φυσικά, το γερμανικό αυτοκίνητο έλαβε την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων.

audi

Ειδικότερα, το Q6 e-tron πέτυχε 91% στην κατηγορία ενήλικων επιβατών, 81% για την προστασία των πεζών και 80% για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Εκεί ωστόσο που έκανε ρεκόρ είναι στην προστασία των παιδιών. Οι ειδικοί του Euro NCAP, αφού τράκαραν το μοντέλο με κάθε τρόπο και αξιολόγησαν τα δεδομένα, το βαθμολόγησαν με 92%, ένα από τα υψηλότερα νούμερα που έχει δοθεί ποτέ σε επιβατικό αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Το φθηνότερο Audi του 2024 στην Ελλάδα – Κάτω από 25.000 ευρώ η τιμή του

Μάλιστα, στην κατηγορία των παιδιών, το νέο Audi Q6 e-tron είναι το ασφαλέστερο όλων για το 2024, με βάση πάντα τα αποτελέσματα του οργανισμού.

Η τιμή του νέου Q6 e-tron στην Ελλάδα

Το πολυτελές ηλεκτρικό SUV της Audi κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, τόσο στη βασική πισωκίνητη των 306 ίππων, όσο και στην τετρακίνητη έκδοση των 388 ίππων, αλλά και στην SQ6 e-tron των 517 ίππων. Αμφότερες, φέρουν τη μεγάλη μπαταρία των 100 kWh (94,9 kWh «καθαρή» χωρητικότητα), με την αυτονομία να αγγίζει τα 625 km. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου είναι πως υποστηρίζεται από αστραπιαία φόρτιση που αγγίζει έως και τα 270 kW! Κάπως έτσι, η μπαταρία γεμίζει από το 10% μέχρι και το σκαλοπάτι του 80% μέσα σε μόλις 23 λεπτά.

audi

Όσο για τις τιμές, το Q6 e-tron Performance των 306 ίππων τιμάται στα 76.980 ευρώ που με το όφελος της κρατικής επιδότησης του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» πέφτει στα 67.980 ευρώ, το Q6 e-tron quattro 388 PS στα 74.980 € με επιδότηση και το κορυφαίο SQ6 e-tron quattro στα 92.980 € με επιδότηση.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...