Στην Ελλάδα η BMW Μ5 Touring των 727 ίππων - Σε τιμή που ζαλίζει

To συγκεκριμένο μοντέλο της BMW συνδυάζει κυριολεκτικά τα πάντα, αν και η τιμή του μάλλον θα σου προκαλέσει ζάλη…

  • -
  • -

Τι αναζητά σήμερα ο οικογενειάρχης που παραμένει λάτρης της ταχύτητας; Ένα αυτοκίνητο που να του προσφέρει άπλετους χώρους, υψηλό δείκτη πρακτικότητας, αλλά και εκρηκτικές επιδόσεις, με αντίστοιχα δυναμικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει τέτοιος συνδυασμός; Φυσικά και υπάρχει, με την BMW να αποκαλύπτει πρόσφατα την touring εκδοχή της M5.

Υιοθετώντας την plug-in τεχνολογία, ο οκτακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με την ενίσχυση ενός ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 727 ίππους! Η θηριώδης ισχύς συνδυάζεται με χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 500 lt, ο οποίος στην περίπτωση που αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα μπορεί να εκτοξευτεί στα 1.630 lt! Τι άλλο να ζητήσει ο… ανήσυχος οικογενειάρχης;

H BMW M5 Touring είναι ένα super station wagon και το απόλυτο όχημα για τον οικογενειάρχη. Εντυπωσιακή σε εμφάνιση, με μεγαλύτερα μετατρόχια και τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι επιβλητική. Το ζύγισμα είναι ιδανικό και αγγίζει το 50:50, κάτι στο οποίο συμβάλει και το χαμηλό κέντρο βάρους. Ο κινητήρας των 4.400 cc καταφέρνει και εκτοξεύει το αμάξωμα των 2,5 τόνων στην ευθεία, επιτρέποντας στην Touring να ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,6 sec ενώ για τα πρώτα 200 km/h από στάση χρειάζονται μόλις 11 sec! Η ασύλληπτη ροπή των 1.000 Nm περνάει στο δρόμο μέσω ενός αυτόματο κιβωτίου οκτώ σχέσεων και καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς. 

Δείτε ακόμη: Έρχεται η πρώτη BMW με υδρογόνο!  

Οι επιδόσεις, η εκρηκτικότητα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά της M5, συνδυάζονται στην περίπτωση της touring με την πολυτέλεια που αναζητά κανείς από ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά και τους άφθονους που χρειάζεται σήμερα μία οικογένεια. Σπορ αισθητική, κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, αλλά και υψηλός βαθμός πρακτικότητας, με τα πίσω καθίσματα να διαιρούνται σε τρία κομμάτια (40:20:40), επιτρέποντας ακόμα πιο εύκολα τη φόρτωση κάθε λογής αντικειμένων.

Το ιδανικό αυτοκίνητο για τον οικογενειάρχη που εξακολουθεί να παραμένει λάτρης της ταχύτητας είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Φυσικά, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το κόστος απόκτησης του… μόνο προσιτό δεν είναι! Με τιμή εκκίνησης τα 153.500 ευρώ, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μάλλον αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού αγοραστικού κοινού. Βέβαια, μην ξεχνάτε πως τα όνειρα δεν κοστίζουν και κανείς δεν μπορεί να μας τα απαγορεύσει…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...