Οδηγός Toyota έσπασε κάθε ρεκόρ οικονομίας - Έκαψε 2,5 lt σε ταξίδι 5.150 km

Ξεκίνησε με το Toyota Prius από το Λος Άντζελες και κατέληξε στη Νέα Υόρκη σημειώνοντας νέο ρεκόρ Guiness χαμηλότερης μέσης κατανάλωσης!

  • -
  • -

O Wayne Gerdes ξεκίνησε ένα μοναδικό ταξίδι διασχίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από την δυτική ακτή στην ανατολική, καλύπτοντας περισσότερα από 5.150 km με ένα Toyota Prius τελευταίας γενιάς. Ο Αμερικανός κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του, σημειώνοντας μέση κατανάλωση της τάξεως των 2,5 lt/100 km, νούμερο με το οποίο σημείωσε νέο ρεκόρ Guiness! O Gerdes ξεκίνησε από το Δημαρχείο του Λος Άντζελες και μετά από 5.168,7 χιλιόμετρα κατέληξε στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης. Στο ταξίδι του χρειάστηκε να σκαρφαλώσει σε υψόμετρο 2.100 m, αλλά και να περάσει από περιοχές όπως η έρημος Mojave, σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Toyota Prius! 

Ο Αμερικανός, σαφώς χαρούμενος, μοιράστηκε μερικές συμβουλές για οικονομική οδήγηση, όπως για παράδειγμα ότι πρέπει να ασκούμε όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση στο γκάζι όταν ξεκινάμε από στάση, αλλά και γενικότερα να εκμεταλλευόμαστε την αδράνεια του αυτοκινήτου κατά τη μετακίνηση. Όσον αφορά το ταξίδι του, παραδέχθηκε ότι δεν ήταν εύκολο: «Για ένα ρεκόρ σαν αυτό απαιτείται λεπτομερής σχεδιασμός», είπε ο Gerdes και συνέχισε: «Δεν μπορείς να ξεκινήσεις απροετοίμαστος, αλλά και πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ό,τι και αν συμβεί στη διαδρομή. Αν αλλάξει κάτι, πρέπει να είσαι έτοιμος να επιλέξεις καινούργια διαδρομή, αλλιώς δεν θα μπορέσεις να πετύχεις το στόχο σου.» Ο Αμερικανός κατάφερε να καλύψει περίπου 1.693 km με ένα δοχείο καυσίμου, νούμερο εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η Toyota υπόσχεται σε ιδανικές συνθήκες αυτονομία της τάξεως των 1.036 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...