To νέο υβριδικό Peugeot 3008 που καίει 5,5 lt/100km - Τιμή στην Ελλάδα

Το 3008 αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή SUV της Peugeot, με τη νέα γενιά που μόλις κατέφθασε στη χώρα μας να εντυπωσιάζει.

  • -
  • -

Η Peugeot τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τεράστια αναγνώριση μεταξύ των αγοραστών. Η SUV γκάμα της κυριολεκτικά μεταμόρφωσε την εικόνα των Γάλλων από τη μία στιγμή στην άλλη, με το 3008 να αποτελεί ένα από τα best seller της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς. 

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μέσα σε επτά χρόνια, κατάφερε να σημειώσει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Η νεότερη γενιά, η οποία είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη. Μάλιστα η έκδοση για την οποία μιλάμε είναι η νέα ήπια υβριδική που μπορεί όμως να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά. Ένα από τα ελάχιστα mild hybrid της αγοράς που έχουν αυτό το προνόμιο.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Peugeot 408 Hybrid - Τιμή

1

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά το 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 1.200 κυβικών απόδοσης 136 ίππων, το έχουμε γνωρίσει και στο Peugeot 208, αλλά και σε άλλα μοντέλα του Group. Με την αρωγή ενός ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μικρή μπαταρία 0,43 kWh, ενισχύει το θερμικό σύνολο με 21 επιπλέον ίππους και 51 Nm ροπή. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, το ηλεκτρικό μοτέρ έχει πιο ενεργό ρόλο σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, με την Peugeot να υποστηρίζει πως προσφέρει στο 3008 έως και 50% αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση στην πόλη, αλλά και μειωμένες κατά 20% εκπομπές ρύπων. Σε συνδυασμό με το μεγάλο δοχείο καυσίμου των 55 lt, οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι προσφέρει αυτονομία έως και 640 km με ένα ντεπόζιτο! Για να επιτευχθεί αυτό, το χαρτί των τεχνικών προδιαγραφών δηλώνει πως η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5,5 lt/100km. Τιμή που κανονικά αντιστοιχεί σε ένα οικονομικό supermini, όχι σε C-SUV.

2

Το νέο 3008 έχει υποστεί μία ολιστική αναβάθμιση φέροντας ολοκαίνουργια σχεδίαση, κορυφαία τεχνολογία και ποιότητα, ενώ το εσωτερικό φιλοξενεί με άνεση ολόκληρη την οικογένεια.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, η οποία ξεκινά από τις 36.900 ευρώ, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη θερμική γκάμα του μοντέλου. Τέλος, κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...