Τέλος ο υπεύθυνος σχεδιασμού της BMW – Τι σημαίνει αυτό για τα μελλοντικά μοντέλα

Ο υπεύθυνος για την εικόνα των μοντέλων της BMW, Domagoj Dukec, μετακομίζει στη Rolls-Royce…

  • -
  • -

Το BMW Group προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στο σχεδιαστικό του team από την 1η Οκτωβρίου. Ο Adrian van Hooydonk θα παραμείνει το μεγάλο αφεντικό, ωστόσο, οι μελλοντικές BMW δεν θα φέρουν πλέον την υπογραφή του Domagoj Dukec. Ο Κροάτης designer, γεννημένος στη Φρανκφούρτη, ηγήθηκε της ομάδας σχεδιασμού της BMW από τον Απρίλιο του 2019 έως και σήμερα. Πλέον, θα συνεχίσει το έργο του κάτω από τη σκέπη της Rolls-Royce.

Τι θα αλλάξει στις μελλοντικές BMW

Το σχεδιασμό των μελλοντικών BMW θα αναλάβουν δυο άτομα. Συγκεκριμένα, τα μεσαία και luxury μοντέλα της βαυαρικής φίρμας θα υπογράφει ο Maximilian Missoni, πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού στην Polestar, ενώ όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της BMW, θα σχεδιάζονται από τον Oliver Heilmer, το «αφεντικό» του σχεδιαστικού τμήματος της Mini από το 2017. Επιπλέον, η ομάδα του Heimler θα είναι υπεύθυνη και για την εικόνα των μελλοντικών μοντέλων του M Division.

O Domagoj Dukec, δέχτηκε σκληρή κριτική για την εμφάνιση των αυτοκινήτων της BMW τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά, τα στοιχεία των πωλήσεων λένε μια διαφορετική αλήθεια… Συγκεκριμένα, η BMW μόνο το 2023 έκανε ρεκόρ πωλήσεων με 2.252.793 ταξινομήσεις.  

Τίθεται βέβαια ένα ερώτημα: Θα μπορούσε αυτός ο αριθμός των πωλήσεων να ήταν ακόμη μεγαλύτερος χωρίς μάλιστα να δημιουργεί αυτήν την πόλωση ανάμεσα στους φανατικούς -και όχι μόνο- οπαδούς της BMW; Κανείς δε μπορεί προφανώς να απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτό.

Δείτε ακόμη: Τι κοινό έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες της BMW M5

Από δω και στο εξής, η BMW, θα αλλάξει ρότα. Σχεδιαστική τουλάχιστον. Άλλωστε και τα τελευταία σχέδια των Γερμανών αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμοι να ταρακουνήσουν -ξανά- τα λιμνάζοντα νερά. Τα concept «Neue Klasse» μας έχουν δώσει μια πρώτη γεύση από αυτά που θα ακολουθήσουν στο προσεχές μέλλον. Στα εν λόγω πρωτότυπα, τα θηριώδη νεφρά στη μάσκα έχουν επιστρέψει σε πιο compact μονοπάτια, με το όλο στυλ να είναι φρέσκο και πιο κοντά στα αισθητικά «πιστεύω» της BMW.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...