Το υβριδικό Suzuki που ήρθε στην Ελλάδα και έχει τιμή 17.450 ευρώ – Ποιο είναι;

Το έχουμε ήδη οδηγήσει, το έχουμε αγαπήσει και δεν μπορούμε να συνηθίσουμε το πόσο οικονομικό και ευχάριστο είναι στη χρήση.

  • -
  • -

Η τελευταία γενιά του συγκεκριμένου Suzuki λανσαρίστηκε την περασμένη άνοιξη και μόλις πριν λίγους μήνες πάτησε για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος. Οι πρόγονοι του έχουν συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον και πωλήσεις χάρη στην οδηγοκεντρική τους συμπεριφορά, το οικονομικό προφίλ και τις compact διαστάσεις. Σήμερα, έχει έρθει πιο φρέσκο από ποτέ, με περισσότερη τεχνολογία από ποτέ, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το χαμηλό κόστος κτήσης αλλά και χρήσης.

Θυμίζουμε ότι κινείται αποκλειστικά ένα ήπια υβριδικό σύνολο, το οποίο χρησιμοποιεί έναν 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων. Μάλιστα, το νέο αυτό μοτέρ πετυχαίνει θερμική απόδοση που αγγίζει το 40%. Η ισχύς φτάνει τους 82 ίππους με τη ροπή να βρίσκεται στα 111 Nm. Συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων ή το αυτόματο CVT. Να σημειωθεί επίσης ότι πρόκειται για το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας του που διατίθεται τόσο με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά και ως τετρακίνητο με το σύστημα Suzuki Allgrip, έχοντας σε όλες τις περιπτώσεις αρκετά χαμηλές εκπομπές ρύπων, απαλλάσσοντας τον κάτοχο από τα τέλη κυκλοφορίας.

Αν και οι αριθμοί κάθε άλλο παρά εντυπωσιακοί είναι, χάρη στο βάρος που έχει συγκρατηθεί κάτω από τον 1 τόνο, κινείται αξιοπρεπέστατα αλλά και άκρως οικονομικά. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει 4,4 lt/100km, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε καταφέρει να δούμε και τιμές που φτάνουν τα 3,6 lt/100km.

1

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε μιλάμε για το νεότερο supermini του Ιάπωνα κατασκευαστή, το Suzuki Swift, το οποίο ήρθε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας και ξεκινά από μόλις 17.450 €. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη βασική έκδοση, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα. Τέλος, κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...