To Hyundai που κέρδισε BMW και Audi στην Ελλάδα - Ποιο είναι;

Κατάφερε να πουλήσει χιλιάδες μονάδες μέσα σε λίγους μόνο μήνες, κατέχοντας περίπου το 20% των πωλήσεων της κατηγορίας του!

  • -
  • -

Τα μικρομεσαία οικογενειακά hatchback είναι μια κατηγορία αυτοκινήτων που έχουν νιώσει το… πλήγμα από τα αντίστοιχα SUV, ωστόσο συνεχίζουν να παρουσιάζουν ενδιαφέρον και οι πωλήσεις τους, μόνο αμελητέες δεν είναι. Το Hyundai i30 είναι το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις στο C-Segment, καταφέρνοντας να εκθρονίσει πολύ μεγάλους αντιπάλους, όπως το Toyota Corolla, το Citroen C4 και το Peugeot 308, αλλά και τους Γερμανούς premium κατασκευαστές, όπως είναι η BMW, η Mercedes-Benz και η Audi, που κατέχουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά πωλήσεων. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το μοντέλο από τη Νότια Κορέα συγκέντρωσε περίπου το 20% της κατηγορίας του…

Στην κορυφή, με ανοδικές τάσεις!

Πιο συγκεκριμένα, το Hyundai i30 κατάφερε να πουλήσει 1.271 μονάδες από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2024. Μόνο τον Αύγουστο, πέτυχε 60 ταξινομήσεις και το μερίδιο αγοράς του είναι 19,26%. Στη δεύτερη θέση συναντάμε την BMW Σειρά 1 με 1.093 πωλήσεις και στην τρίτη θέση έχουμε το Audi A3 με 991 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η premium κατηγορία στα μικρομεσαία οικογενειακά δείχνει πάρα πολύ δυνατή, ωστόσο το i30 δεν πτοήθηκε και κατάφερε να πάρει την πρωτιά με σύμμαχο τις πολύ καλές τιμές, τους αποδοτικούς κινητήρες, τον πλήρη εξοπλισμό και τους χώρους που προσφέρει.

Δείτε ακόμη: Η Hyundai επανεξετάζει το ηλεκτρικό της πλάνο - Υβριδικά σε κάθε κατηγορία

Μάλιστα είναι σημαντικό να πούμε ότι το Hyundai i30 δέχτηκε και ένα facelift πολύ πρόσφατα με την γκάμα εκδόσεων να εμπλουτίζεται, τον εξοπλισμό να ενισχύεται από τη βασική κιόλας έκδοση και την αισθητική να διαφοροποιείται ελαφρώς, προκειμένου να παραμείνει στην επικαιρότητα. Έτσι δεν είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, οι πωλήσεις του θα αυξηθούν στο επόμενο διάστημα, δίνοντάς του την ευκαιρία να κλείσει το έτος παραμένοντας στην κορυφή. Το τελευταίο πάντως είναι σχετικό και σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί απάντηση από τόσο νωρίς. Απλώς, το φρεσκαρισμένο i30 έχει όλες τις προδιαγραφές για να το πετύχει!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...