Ποια Porsche κοστίζει 566.825 ευρώ στην Ελλάδα

Αποτελεί ίσως το κορυφαίο αυτοκίνητο του είδους του, έχοντας παράλληλα έναν ατελείωτο κατάλογο με προαιρετικές επιλογές.

  • -
  • -

Η Porsche αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων παγκοσμίως. Πολλοί γνώστες μάλιστα την τοποθετούν πιο πάνω ακόμη και από εταιρείες όπως η Ferrari και η Lamborghini, ως η πιο τεχνολογικά προηγμένη με τα οχήματα της να αγγίζουν την τελειότητα. Όλη αυτή η αναγνώριση λοιπόν έρχεται και με το αντίστοιχο κόστος, ακόμη κι αν μοντέλα όπως η 911 δεν κατατάσσονται ξεκάθαρα στην κατηγορία των supercars.

Ο πιο σωστός όρος είναι sportscar. Πιθανότατα το πιο άρτια εξελιγμένο sportscar όλων των εποχών, με την αντισυμβατική αυτή συνταγή που θέλει τον κινητήρα κρεμασμένο στο πίσω άκρο του αμαξώματος, να έχει βελτιωθεί με κάθε νέα γενιά, φτάνοντας το ιδανικό. Πόσο θα έδινες όμως για την κορυφαία 911 όλων των εποχών; 200.000; 300.000; Θα έδινες 400.000 ευρώ; Ακόμη κι αν η απάντηση είναι θετική, δυστυχώς σύμφωνα με τον επίσημο διαμορφωτή της Porsche στη χώρα μας… δεν φτάνουν.

2

Κι αυτό γιατί χωρίς να προσθέσεις ούτε ένα στοιχείο από τον προαιρετικό εξοπλισμό, η τιμή ξεκινά από τις 462.340 €. Κοιτώντας τώρα αυτή την τιμή, καθώς και τις διαθέσιμες επιλογές που δίνει η ατελείωτη λίστα του διαμορφωτή, είπαμε να το ρίξουμε λίγο έξω. Και κάπως έτσι προσθέσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε ώστε να δούμε που μπορούσε να φτάσει το τελικό κόστος. Η απάντηση; Καθίστε παρακαλώ… 566.825 ευρώ.

1

Τόσα θα χρειαστεί να δώσει όποιος θέλει να κάνει δική του μία Porsche 911 S/T φορτωμένη με όλα τα προαιρετικά καλούδια που έχει να δώσει η γερμανική μάρκα. Το κόστος όλων των εξτρά; Μόλις 104.485 ευρώ! Ψίχουλα… Σκεφτείτε πως μόνο το ειδικό χρώμα κοστίζει 52.174 ευρώ!

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Porsche Taycan 4S

1

Θυμίζουμε πως η 911 S/T αποτελεί την πιο εστιασμένη και ταυτόχρονα πιο οδηγοκεντρική 911 που κατασκευάστηκε ποτέ. Βασίζεται στην άκρως ειδική 911 GT3 RS, μόνο που την θέση των εξωφρενικών αεροτομών έχει πάρει μία πιο διακριτική και διαχρονική σιλουέτα, ενώ αντί για το αστραπιαίο αυτόματο PDK κιβώτιο, την ισχύ στους τροχούς περνά ένα παραδοσιακό χειροκίνητο κιβώτιο. Αποτελεί την ελαφρύτερη εκδοχή της γενιάς 992 με βάρος μόλις 1.380 κιλά και χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό boxer, εξακύλινδρο κινητήρα των 4.0 λίτρων από την GT3 RS με 525 ίππους. Μάθετε περισσότερα για το αυτοκίνητο εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...