Το υβριδικό Mazda που καίει 4,7 lt/100km με τιμή 17.596 ευρώ - Ποιο είναι;

Έχοντας φρέσκια εμφάνιση και ένα άκρως οικονομικό κινητήριο σύνολο αποτελεί μία εξαιρετικά ελκυστική επιλογή στην κατηγορία του.

  • -
  • -

Ένα από τα δύο και τα δύο παρακάτω πράγματα πρέπει να έχει σήμερα ένα αυτοκίνητο για να τραβήξει το ενδιαφέρον ενός αγοραστή. Να ανήκει στην SUV κατηγορία ή να φέρει κάποιο είδος υβριδισμού. Στην προκειμένη περίπτωση, το Mazda που θα δείτε παρακάτω υιοθετεί την υβριδική τεχνολογία για να προσφέρει εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση και κορυφαία απόδοση.

1

Αν και ήπια υβριδικός, ο ατμοσφαιρικός, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας e-Skyactiv G των 1.5 λίτρων με απόδοση 90 ίππους και 151 Nm ροπής, προσφέρει και πολύ χαμηλή κατανάλωση. Μαζί με την mild hybrid ενίσχυση που έχει λάβει ο κινητήρας, αλλά και το σύστημα i-ELOOP, η μέση κατανάλωση είναι στα 4,7 lt ανά 100 km. Ταυτόχρονα, μηδαμινές είναι και οι εκπομπές ρύπων, με το συγκεκριμένο μοντέλο να παράγει μόλις 107 g/km. Νούμερο που το απαλλάσσει φυσικά από τα Τέλη Κυκλοφορίας, αλλά και από τον Δακτύλιο.

1

Παράλληλα, παρά τη χαμηλή σχετικά ιπποδύναμη, οι επιδόσεις είναι αξιοπρεπέστατες με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε 9,8 sec, ενώ η τελική αγγίζει τα 183 km/h. Ιδανικά νούμερα για ένα αυτοκίνητο που αν και δεν αποτελεί σπορ κατασκευή, η αίσθηση και οδική συμπεριφορά που προσφέρει είναι εκ των καλυτέρων του segment.

3

Το κόστος τώρα για όλα τα παραπάνω; Μόλις 17.596 ευρώ σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της εταιρίας. Σε αυτά τα χρήματα, οι αγοραστές αποκτούν ένα αποδοτικό supermini με ήπια υβριδική τεχνολογία και διάφορα στοιχεία εξοπλισμού όπως: πλαϊνούς καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος, τροχούς 15 ιντσών δύο αποχρώσεων, a/c, οθόνη 8 ιντσών με ασύρματο Apple CarPlay, cruise control, προβολείς τεχνολογίας LED και πολλά ακόμη.

3

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει αναφερόμαστε στο λιλιπούτειο Mazda 2. Το supermini της ιαπωνικής μάρκας που ξεχωρίζει με τη σχεδίαση του, την οδική του συμπεριφορά, αλλά και τη χαμηλή τιμή απόκτησης. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα. Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...