Πού κατασκευάζεται για να έρθει στην Ελλάδα το νέο Hyundai i10;

Το αυτοκίνητο πόλης των Κορεατών που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, παράγεται πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε.

  • -
  • -

Από την πρώτη του παρουσίαση το 2008, το i10 αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας για τη Hyundai στην Ευρώπη. Το μοντέλο μπορεί να αποτελεί προϊόν της κορεατικής μάρκας, αλλά έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για τη Γηραιά Ήπειρο, οπότε ήταν λογικό να κατασκευάζεται κιόλας λίγο πιο κοντά. Κι αυτό ίσχυε τόσο για το pre-facelift, όσο και για το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή. Που κατασκευάζεται όμως το νέο i10 που έρχεται και στη χώρα μας;

1

Όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, το εργοστάσιο στο οποίο παράγεται το αυτοκίνητο πόλης απέχει μόλις 371 km από τα ελληνικά σύνορα. Κι αυτό γιατί το i10 δεν παράγεται στην Κορέα, αλλά στη μονάδα παραγωγής της Hyundai στη Νικομήδεια της Τουρκίας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι υπεύθυνο για το 94% των οχημάτων που εξάγονται σε πάνω από 40 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Απασχολεί 2.500 εργαζόμενους και παράγει 245.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Εκεί παράγεται εκτός από το i10 και το επίσης δημοφιλές i20.

2

Θυμίζουμε ότι το i10 στην πιο πρόσφατη του παραλλαγή ανανεώθηκε ελαφρώς σχεδιαστικά, ενώ σε εξαιρετικό επίπεδο βρίσκεται και από πλευράς τεχνολογίας. Το νέο i10 είναι εξοπλισμένο με προηγμένα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Hyundai Smart Sense - το πιο ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας στην κατηγορία του. Αυτό περιλαμβάνει το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA) για  "πεζό" και "ποδηλάτη", το σύστημα υποβοήθησης παρακολούθησης λωρίδας (LFA) και το σύστημα προειδοποίησης πίσω επιβάτη (ROA).

3

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai i10 1.0T 100 PS N Line

Συνδυάζεται με 3 κινητήρια σύνολα βενζίνης, με τις αποδόσεις να κυμαίνονται από 63 έως 90 ίππους, ενώ είναι διαθέσιμο τόσο με χειροκίνητο, αλλά και με αυτόματο κιβώτιο. Οι τιμές ξεκινούν από 16.690 ευρώ. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για όλες τις εκδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...