Ιστορικό ρεκόρ στην Ευρώπη - Η πρώτη χώρα που έχει περισσότερα ηλεκτρικά από βενζίνης

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια χώρα έχει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από θερμικά στους δρόμους της…

  • -
  • -

Η Νορβηγία κατάφερε αυτό που μέχρι λίγο καιρό πριν φάνταζε αδύνατο. Στη σκανδιναβική χώρα, που σημειωτέων είναι και μια μεγάλη παραγωγός πετρελαίου, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα βενζίνης!

Ιστορικό ορόσημο

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι τον Αύγουστο του 2024, οι πωλήσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην χώρα κατέλαβαν μερίδιο επί του συνόλου των πωλήσεων στη χώρα, της τάξεως του 94%!

Πλέον όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πωλούν μονάχα περισσότερο από τα θερμικά στη σκανδιναβική χώρα αλλά τα ξεπερνούν και σε απόλυτους αριθμούς… στους δρόμους. Για την ακρίβεια, από τα 2,8 εκατομμύρια επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί στη Νορβηγία, τα 754.303 είναι αμιγώς ηλεκτρικά, έναντι 753.905 που κινούνται με βενζίνη, όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της η Νορβηγική Ομοσπονδία (OFV).

«Αυτό είναι ένα ιστορικό ορόσημο. Λίγοι είχαν πιστέψει πριν από 10 χρόνια ότι θα είναι εφικτό, πλέον όμως είναι γεγονός», δήλωσε ο διευθυντής του OFV Øyvind Solberg Thorsen, για να συμπληρώσει «Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, σύντομα θα είμαστε στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου μας για αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2025».

Δείτε ακόμη: Τα 9 ηλεκτρικά που φορτίζουν σε λιγότερο από 20 λεπτά

Η επιτυχία βέβαια της Νορβηγίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνονται συνεχώς αντιπροσωπεύοντας πλέον μόλις το 12,5% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στη Γηραιά ήπειρο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...