Στην Ελλάδα το ακριβότερο Volkswagen Golf – Ακουμπάει τα 70.000 ευρώ

Το καλύτερο, ισχυρότερο και πιο εντυπωσιακό Volkswagen Golf είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στην Ελλάδα. Αποδίδει 333 ίππους και η τιμή του αγγίζει τα 70.000 ευρώ.

  • -
  • -

Το απόλυτο Golf, το ισχυρότερο όλων των εποχών και όπως όλα μαρτυρούν, το τελευταίο με θερμικό σύστημα κίνησης, κατέφθασε στη χώρα μας. Η ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen πρόσθεσε στον τιμοκατάλογό της το κορυφαία Golf R, όπως και την ειδική έκδοση Black Edition.

golf

Η «καυτή» εκδοχή του γερμανικού hatch τροφοδοτείται από τον αναβαθμισμένο (+14 PS) 2.0 turbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος για την περίσταση, αποδίδει 333 ίππους με 420 Nm ροπής και συνεργάζεται με το 7αρι DSG κιβώτιο.

golf r

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, μπορεί όμως να αυξηθεί έως τα 270 km/h με το προαιρετικό πακέτο R-Performance. Επίσης, για τα πρώτα 0-100 km/h απαιτούνται μόλις 4,6 sec. Αυτό καθιστά ουσιαστικά το Golf R, ένα από τα πιο γρήγορα μοντέλα παραγωγής της Volkswagen στον κόσμο.

golf

Εκτός από την υψηλότερη τελική ταχύτητα, το πακέτο R-Performance προσφέρει δύο επιπλέον λειτουργίες για τους λάτρεις της οδήγησης: Την Drift και την Special. Η λειτουργία «Special» έχει εξελιχτεί και προσαρμοστεί πάνω στις συνθήκες της πίστας του Nürburgring και προσφέρει περισσότερη κάθετη δύναμη στο αυτοκίνητο μέσω μιας  αεροτομής που βρίσκεται τοποθετημένη στην οροφή. Το πακέτο R-Performance περιλαμβάνει επίσης χρονόμετρο για να καταγράφει κανείς γύρους πίστας, GPS και το G-meter για να βλέπετε και τις δυνάμεις που ασκούνται σε real time…

Τετρακίνητο, με διπλές εξατμίσεις και τελική 270 km/h

Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα τετρακίνησης 4Motion, τα φώτα IQ.LIGHT LED Matrix, τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, οι διπλές ψηφιακές οθόνες, ο φωνητικός έλεγχος IDA με ενσωμάτωση ChatGPT και όλα τα συστήματα υποβοήθησης.

golf

Η τιμή του νέου Golf R ξεκινά από 66.500 ευρώ. Βέβαια, υπάρχει και το ακόμη ακριβότερο Golf R Black Edition, το οποίο διαθέτει σκούρες ζάντες19 ιντσών Estoril, στάνταρ το πακέτο R-Performance με τελική στα 270 km/h, προφυλακτήρες ειδικής σχεδίασης «R» με διπλές απολήξεις εξάτμισης, σκούρα θερμομονωτικά κρύσταλλα, διαφορετικές δαγκάνες φρένων και αποκλειστικά διακοσμητικά.

Δείτε ακόμη: Κάτω από 20.000 ευρώ τα SUV της Volkswagen στην Ελλάδα – Νέα έκδοση

golf

Στην περίπτωση της έκδοσης Black Edition του Golf R, που σημειωτέον τροφοδοτείται από τον ίδιο κινητήρα των 333 ίππων, η τιμή ανέρχεται στα 69.900 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...