Νέο Volkswagen Golf: Απόσταγμα εμπειρίας 50 ετών!

Tα πενήντα χρόνια ζωής του Volkswagen Golf συνδυάζονται με τη νέα ανανεωμένη εκδοχή του πιο πετυχημένου μοντέλου στην ιστορία της γερμανικής μάρκας.

  • -
  • -

Το παγκόσμιο best-seller, το Volkswagen Golf, γιορτάζει 50 χρόνια ζωής! Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 37 εκατομμύρια αυτοκίνητα, το γερμανικό hatchback αποτελεί έναν πραγματικό θρύλο της αυτοκίνησης. Δεν είναι υπερβολή, πως από το 1974 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής μέχρι και σήμερα, πωλούνται περισσότερα από 2.000 Golf ημερησίως! Η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα 50 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου αποκαλύπτοντας την ανανεωμένη του εκδοχή. Με εμπειρία πενήντα ετών, το νέο Golf είναι το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Volkswagen

Διαχρονικό και χαρακτηριστικό στιλ…

Σήμερα, το Volkswagen Golf είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μοντέλα στο δρόμο. Μπορεί οι διαστάσεις του να μεγάλωσαν σημαντικά μέσα στο πέρασμα του χρόνου, αλλά οι γραμμές του αμαξώματος εξακολουθούν να παραπέμπουν στον πατριάρχη της πρώτης γενιάς. σχεδίαση του συναρπάζει, με τη νεότερη γενιά να έχει διακριτικές αλλαγές που δεν διαταράσσουν την αρμονία που το χαρακτηρίζει. Τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω κάνουν χρήση τεχνολογίας LED, ενώ προαιρετικά μπορείς να επιλέξεις και προβολείς LED Plus. Σε αυτή την περίπτωση, το Golf κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του με το φωτιζόμενο σήμα της Volkswagen!

Η εντυπωσιακή εμπρός όψη ολοκληρώνεται με την φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα LED στη μάσκα, αποτελώντας πλέον σήμα κατατεθέν της μάρκας. Επιπλέον, προαιρετικά μπορείς να επιλέξεις τη νεότερη γενιά των προβολέων IQ. LIGTH LED Matrix, με την εμβέλεια τους να αγγίζει έως και τα 50 mm τη νύχτα! Στο ίδιο πακέτο, θα απολαμβάνεις και τα νέα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος με τεχνολογία 3LED, τα οποία διαθέτουν έντεκα διαφορετικά εφέ όταν ανοίγεις ή κλείνεις το αυτοκίνητο.

Ποιότητα και τεχνολογική καινοτομία

Από την πρώτη γενιά, η καμπίνα των επιβατών είναι ένας από τους κρυμμένους άσσους στο μανίκι του Golf. Στη νεότερη εκδοχή του γερμανικού hatchback, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής που διακρίνει όλα τα μοντέλα της Volkswagen συνδυάζεται με τεχνολογία αιχμής. Η τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων είναι πιο ολοκληρωμένη και ταχύτερη από ποτέ! Η λειτουργία του γίνεται μέσω της εντυπωσιακής αιωρούμενης οθόνης αφής, η οποία ξεκινάει από διάσταση 10,3’’ και ανάλογα το επίπεδο του εξοπλισμού μπορεί να φτάσει έως και τις 12,9’’! Το ψηφιακό μοτίβο ακολουθεί και ο πίνακας οργάνων, με το Digital Cockpit Pro να περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του νέου Golf, προσφέροντας επιπλέον μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης.

Με δεδομένο ότι η καινοτομία αποτελεί μέρος του DNA της Volkswagen, η νεότερη γενιά του γερμανικού εμβληματικού μοντέλου εφοδιάζεται και με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ChatGPT! Η χρήση του γίνεται μέσω του φωνητικού βοηθού IDA, οποίος αλληλοεπιδρά με το σύστημα AI, και σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις με φυσική γλώσσα λειτουργίες, όπως ο έλεγχος του κλιματισμού ή του συστήματος πλοήγησης, αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τον καιρό ή την κίνηση! Και κάπως έτσι, έχεις σήμερα κιόλας μία αίσθηση πως θα είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον.

Φυσικά, η τεχνολογική αναβάθμιση επεκτείνεται και στην ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία φροντίζουν να αισθάνεσαι απόλυτα ασφαλής στην καμπίνα του εσωτερικού, καθιστώντας παράλληλα ακόμα πιο άνετες τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζουν το αναβαθμισμένο Park Assist Plus που ανιχνεύει μόνο του τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα, αλλά και το Park Assist Pro που διατίθεται πρώτη φορά στο Golf, και σου επιτρέπει να μετακινήσεις το αυτοκίνητο από το κινητό σου τηλέφωνο! 

Ικανό να καλύψει όλα σου τα θέλω!

Η γκάμα του νέου Golf είναι μία από τις πληρέστερες που θα συναντήσεις στην αγορά! Χωρίς καμία δόση υπερβολής, όποιες και αν είναι ανάγκες ή τα θέλω σου, μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο κινητήριο σύνολο που θα ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία. Στη βάση της γκάμας μπορείς να επιλέξεις ένα από τα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα των 1.500 ccμε απόδοση 116 κι 150 ίππους. Αν σε ενδιαφέρει η μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και οι ακόμα καλύτερες επιδόσεις, οι ίδιοι κινητήρες με την αρωγή ενός υβριδικού συστήματος 48V έρχονται για να εκτοξεύσουν το δείκτη αποδοτικότητας. Μάλιστα, συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων, προσφέροντας άνεση και ευκολία στην καθημερινή χρήση.

Σε περίπτωση που αναζητάς ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, η έκδοση με τον δίλιτρο σύγχρονο TDI πετρελαιοκινητήρα των 116 ίππων και των 300 Nm ροπή, θα σου προσφέρει τεράστια χιλιομετρική ελευθερία και χαμηλή κατανάλωση, και συγκεκριμένα της τάξεως των 4,3 lt/100 km! Αν όμως θέλεις να κάνεις την είσοδο σου στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και δεν νιώθεις έτοιμος να αποχωριστείς τις αρετές ενός θερμικού κινητήρα, οι δύο plug-in υβριδικές εκδοχές αποτελούν την ιδανική περίπτωση για σένα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις εκδόσεις eHybrid και GTE, με απόδοση 204 και 272 ίππων. Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις; Η εξαιρετικά αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 140 km, χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 19,7 kWh. Νούμερο που ξεπερνάει τις καθημερινές ανάγκες των περισσότερων στην πόλη.

Βέβαια, από την πρώτη γενιά μέχρι και σήμερα, το Golf κατάφερε να χτίσει το δικό του μύθο όσον αφορά τα μοντέλα επιδόσεων. Το θρυλικό πλέον χαρακτηριστικό GTI δημιούργησε μία ολόκληρη κατηγορία μοντέλων, με το γερμανικό μοντέλο να θεωρείται μέχρι και σήμερα ο πατριάρχης των καυτών hatchback! Στη νεότερη γενιά, η ισχύς έχει σκαρφαλώσει στους 265 ίππους, ενώ η έκδοση Clubsport προσφέρει ισχύ που αγγίζει τους 300 ίππους. Αν βέβαια αναζητάς κάτι ακόμα πιο σκληροπυρηνικό, η εκδοχή που συνοδεύεται από το γράμμα «R» των 333 ίππων με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, είναι αυτή που προσφέρει επιδόσεις supercar. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα πρώτα 100 km/h από στάση, χρειάζεται μόλις 4,6 sec

50 χρόνια Golf, 50 μέρες γιορτή!

Ο μισός αιώνας ζωής του Volkswagen Golf θα εορταστεί με το δέοντα τρόπο και στη χώρα μας! Η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία θα αφιερώσει πενήντα μέρες στο εμβληματικό μοντέλο, πραγματοποιώντας μοναδικά event και εκδηλώσεις. Όλες αυτές τις ημέρες μπορείς να δεις από κοντά το νέο Golf στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους της Volkswagen σε όλη την Ελλάδα, ενώ το μεγάλο πάρτι γενεθλίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Golden Hall στο Μαρούσι. Εκεί, θα απολαύσεις από κοντά όλες τις γενιές του θρυλικού Golf, θα δεις τη νέα επετειακή έκδοση «50 Years», αλλά και όλη την οικογένεια μοντέλων της Volkswagen. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο θα βρεθεί και ο Έλληνας σταρ Σάκης Ρουβάς για να σας προσφέρει ένα μοναδικό μουσικό θέαμα και να ευχηθεί για τα 50 χρόνια του Golf!

Επιπλέον, στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, η επίσημη αντιπροσωπεία της Volkswagen προσφέρει μοναδικό προνόμια για 50 ημέρες, και συγκεκριμένα έως τις 5 Νοεμβρίου. Με κάθε παραγγελία του νέου Golf τα δύο πρώτα προγραμματισμένα θα είναι δωρεάν, ενώ με κάθε ανταλλαγή μοντέλου της Volkswagen με οποιοδήποτε νέο μοντέλο της μάρκας, θα απολαύσεις όφελος της τάξεως των 500 €! Απέκτησε, λοιπόν, σήμερα το νέο ετοιμοπαράδοτο Golf και μάλιστα με τιμή που ξεκινάει μόλις από τα 23.950 €, απολαμβάνοντας παράλληλα και 4ετή εγγύηση! Μάθε περισσότερα για το roadshow της Volkswagen, ενώ δες όλες τις λεπτομέρειες για τη νεότερη γενιά του γερμανικού hatchback. Μη χάνεις χρόνο, κάντο σήμερα δικό σου και μπες στο πνεύμα των ημερών γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...