Κλήση Τροχαίας: Πώς θα πληρώσεις ηλεκτρονικά - Η διαδικασία βήμα βήμα

Είχες την ατυχία να σου κόψουν κλήση. Δες εδώ πως μπορείς να την πληρώσεις με τον πιο ξεκούραστο και γρήγορο τρόπο, που δεν αναφέρει το ροζ χαρτάκι.

  • -
  • -

Τα κλιμάκια της Τροχαίας βεβαιώνουν καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες παραβάσεις του ΚΟΚ. Το χρηματικό πρόστιμο που αναγράφεται στην κλήση, προφανώς, ποικίλει ανάλογα την επικινδυνότητα της παράβασης. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, αυτό το ποσό πρέπει να πληρωθεί.

1

Πάνω στο περιβόητο ροζ χαρτάκι που θα σου κάνουν "δώρο" οι αστυνομικοί, αναγράφονται δύο παραδοσιακοί τρόποι εξόφλησης του προστίμου. Είτε σε κατάστημα ΕΛΤΑ ή στο Ταμείο του Δήμου όπου έγινε η παράβαση, εντός προθεσμίας 2 μηνών, από την βεβαίωση του. Παράλληλα να πούμε ότι μπορείς να πληρώσεις την κλήση και στο ταμείο ή τα αντίστοιχα μηχανήματα συναλλαγών ενός καταστήματος τραπέζης.

Για εσάς τώρα που είστε πιο εξοικειωμένοι με τις online υπηρεσίες, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος πληρωμής που δεν αναγράφεται στην κλήση. Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω myTaxisnet ή web banking. Πώς γίνεται αυτό; Πάμε να το δούμε αναλυτικά:

  • Μπαίνεις στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και επιλέγεις «myTaxisnet»
  • Πληκτρολογείς τους προσωπικούς σου κωδικούς Taxisnet για να μπεις στην υπηρεσία
  • Επιλέγεις “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση”
  • Στην αριστερή στήλη επιλέγεις “Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή” και βρίσκεις την ταυτότητα της οφειλής σου
  • Επιλέγεις “Εξόφληση” αν θες να πληρώσεις με τον αριθμό της κάρτας σου ή μπαίνει στο e-banking σου για να πληρώσεις χρησιμοποιώντας τον αριθμό ταυτότητας οφειλής

Δείτε ακόμη: Όριο αλκοτέστ: Πότε σε «πιάνει», ποια είναι τα πρόστιμα

2

Κι αν είναι κλήση από Δημοτική Αστυνομία;

Μην αγχώνεσαι. Αν θέλεις να πληρώσεις κλήση που σου έχει δοθεί από κλιμάκιο Δημοτικής Αστυνομίας, η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι η ίδια με την κλήση της Τροχαίας. Στην περίπτωση που η κλήση σου έχει κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, μπορείς να την πληρώσεις online, εναλλακτικά μπορείς να πας στα κοντινότερα ΕΛΤΑ ή στην τράπεζα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...