Τα κλεμμένα αυτοκίνητα χρηματοδοτούν την τρομοκρατία – Τι δηλώνουν οι αρχές (video)

Τα supercar και τα πολυτελή SUV και Sedan που κλέβονται κατά κόρον από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Καναδά, πωλούνται σε τρίτες χώρες χρηματοδοτώντας τρομοκρατικές οργανώσεις.

  • -
  • -

Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι μια άκρως επικερδής επιχείρηση για τα παράνομα διεθνή κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε κάθε γωνιά αυτής της Γης. Από τα λιμάνια της Βαλτιμόρης και της Σαβάνα των Η.Π.Α κατά κύριο λόγο, κάθε χρόνο αναχωρούν δεκάδες κοντέινερ γεμάτα κλεμμένα αυτοκίνητα που έχουν ως προορισμό τους, τη Δυτική Αφρική.

Προς Μέση Ανατολή και Ασία

Η Αφρική είναι ένας «hot» προορισμός για κλεμμένα αυτοκίνητα απ’ όλο τον κόσμο. Για την ακρίβεια σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές των ΗΠΑ, το 90% των κλεμμένων αυτοκινήτων που «πιάνονται» στη φάκα, έχει ως προορισμό το Τόγκο, το Μπενίν, τη Νιγηρία, την Γκάνα και τη Λιβερία, για να αναφέρουμε μερικούς μόνο από τους πιθανούς προορισμούς.

Οι τελωνειακές αρχές καθώς και η Αστυνομία προσπαθούν να αποτρέψουν την φυγή των κλεμμένων αυτοκινήτων στο εξωτερικό αλλά το έργο τους φαντάζει όχι απλά δύσκολο αλλά… αδύνατο.

Και πως να μην είναι άλλωστε όταν στην κυριολεξία, ψάχνουν ψύλλους στ’ άχυρα. Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με το Georgia Ports Authority το λιμάνι της Σαβάνα στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, το τρίτο πιο «πολυσύχναστο» στη χώρα, μόνο από στην πύλη των εμπορευματοκιβωτίων, διακινούνται ετησίως περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια TEU (κοντέινερ 6,1 m σε μήκος, 2,50 m πλάτος και 2,60 σε ύψος). Κάποια από αυτά φιλοξενούν στα ενδότερα τους, Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce κ.α.

Σύμφωνα λοιπόν με τους αξιωματούχους στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων στις ΗΠΑ, τα κλεμμένα αυτοκίνητα, η αξία των οποίων ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως, χρηματοδοτούν τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα αφού πατήσουν σε αφρικανικό έδαφος αποστέλλονται σε διάφορες χώρες, με μερικές από τις πιο δημοφιλείς να είναι στη Λιβύη, την Ιορδανία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και σε πόλεις όπως η Σιγκαπούρη, η Τεχεράνη και το Δελχί.

Δείτε ακόμη: Σε ποια χώρα κλέβουν 1 αυτοκίνητο κάθε 5 λεπτά

Αστυνομία και Λιμενικό στις Η.Π.Α, κατάφεραν να ανακτήσουν περισσότερα από 700 κλεμμένα αυτοκίνητα μέσα σε ένα χρόνο πέρσι, αξίας άνω των 32 εκατ. δολαρίων, ενώ προχωρήσουν και σε δεκάδες συλλήψεις, ξετυλίγοντας όμως ένα μόλις μέρος από το κουβάρι των διεθνών οργανώσεων. Δυστυχώς όμως αυτές οι συλλήψεις φαντάζουν ως σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα κυκλώματα που δρουν σε κάθε γωνιά της Γης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...