Ηλεκτρικό Audi έγινε στάχτη μέσα σε έκθεση – Δεν είχε κάνει ούτε 1 km

Ένα Audi e-tron GT του κουτιού, έγινε στάχτη μέσα σε αντιπροσωπεία, χωρίς να υπάρχει κανένας προφανής λόγος για το εν λόγω περιστατικό!

  • -
  • -

Το Audi e-tron GT που βρισκόταν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της έκθεσης πολυτελών οχημάτων στην Ιντιάνα των Η.Π.Α, περίμενε καρτερικά τον καινούργιο του ιδιοκτήτη να έρθει να το παραλάβει. Άξαφνα όμως, το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα από ολοκαίνουργιο, να πάει για πέταμα…

Κανείς δε γνωρίζει το λόγο

Το περιστατικό έχει θορυβήσει για τα καλά τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής καθώς ποτέ ξανά δεν είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό. Όχι να πάρει φωτιά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά ο τρόπος που συνέβη. Ήταν ολοκαίνουργιο, σταθμευμένο, χωρίς κανείς να έχει διανύσει ούτε μισό «μέτρο» με αυτό νωρίτερα! Αχρησιμοποίητο με πιο απλά λόγια.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε τάχιστα όταν ενημερώθηκε πως το σύστημα πυρασφάλειας της αντιπροσωπείας ενεργοποιήθηκε. Η άμεση αντίδραση των πυροσβεστών καθώς και το σύστημα πυρασφάλειας έσωσαν τα υπόλοιπα μοντέλα που υπήρχαν στο χώρο

Για την κατάσβεση βέβαια του e-tron GT χρειάστηκαν κάμποσες ώρες και η συνδρομή ενός περονοφόρου ανυψωτικού μηχανημάτος (κλαρκ) το οποίο, όταν η φωτιά είχε τεθεί υπό σχετικό έλεγχο, «άρπαξε» το αυτοκίνητο και το έβγαλε στο προαύλιο χώρο της έκθεσης για να το σβήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Tim Griffin, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αυτοκίνητο αναφλέγονταν ξανά και ξανά με τις μπαταρίες να αναζωπυρώνουν τη φωτιά ακόμα κι όταν αυτή έδειχνε να έχει σβήσει.

Τα τελευταία χρόνια στις Η.Π.Α αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες, οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν ειδικές κουβέρτες για την καταστολή της φωτιάς ή τεράστιες δεξαμενές νερού με ειδικά επιβραδυντικά υγρά στα οποία τοποθετούν μέσα τα φλεγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η φωτιά άφησε πίσω της ένα χάος μέσα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης και προετοιμασίας της αντιπροσωπείας και μια τεράστια λακκούβα κάτω από το σημείο όπου βρισκόταν το ηλεκτρικό μοντέλο της Audi.

Δείτε ακόμη: Αεροπλάνα και πυροσβεστικά έριχναν νερό 15 ώρες σε ένα Tesla Semi

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει ακόμα άγνωστη. Βέβαια το Audi e-tron GT έχει γίνει αντικείμενο πολλών ανακλήσεων με την τελευταία που εκδόθηκε τον Μάρτιο να ανακαλεί 1.042 οχήματα στις Η.Π.Α τα οποία σύμφωνα με το εργοστάσιο, ήταν πιθανό να κινδυνεύσουν από βραχυκύκλωμα στις μπαταρίες τους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...