Peugeot 2008 – 3008: Θέτοντας νέα στάνταρ στα SUV

Έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε κατηγορία, με τα 2008 και 3008 η Peugeot ανέβασε τα πήχη στα SUV, ενώ σήμερα αλλάζει τις ισορροπίες και σε επίπεδο αποδοτικότητας με τις νέες υβριδικές προτάσεις.

  • -
  • -

Η ολιστική αναβάθμιση και μεταμόρφωση της Peugeot εδώ και μία δεκαετία έχει σαν αποτέλεσμα η γαλλική μάρκα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους premium Κατασκευαστές. Κάθε μοντέλο της φίρμας έχει σχεδιαστεί στη λεπτομέρεια, με ξεκάθαρο στόχο να ξεχωρίσει και να κυριαρχήσει στην κατηγορία του. Στην άκρως ανταγωνιστική των SUV, η Peugeot κατάφερε να ορίσει τις τάσεις. Με τα 2008 και 3008 ανέβασε τον πήχη στην κατηγορία, σχεδιάζοντας δύο ολοκληρωμένα, θελκτικά, μοντέρνα και premium SUV, τα οποία εν ριπή οφθαλμού απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα B-SUV και στα C-SUV. Η νεότερη γενιά και των δύο μοντέλων, απέκτησε ακόμα πιο ελκυστική εμφάνιση, ενώ επικαιροποιήθηκε σε επίπεδο τεχνολογιών. Κερασάκι στην τούρτα; Η παρουσία σύγχρονων υβριδικών και plug-in κινητήριων συνόλων, που έρχονται σήμερα να ενισχύσουν περαιτέρω την αποδοτικότητα τους και εν τέλει τη δυναμική τους στην αγορά... 

Peugeot 2008 - Instant success!

Ελάχιστα μοντέλα κατάφεραν να γνωρίσουν τόσο μεγάλη επιτυχία και απήχηση, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Από την ημέρα που παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του 2008, το γαλλικό crossover δεν κέρδισε ρόλο πρωταγωνιστή μόνο στην κατηγορία των B-SUV, αλλά και στην αγορά γενικότερα! Η σχεδιαστική καινοτομία που διακρίνει την Peugeot σήμερα, το μοναδικό του στιλ και η premium αισθητική της καμπίνας των επιβατών ήταν δύο από τους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας του. Σε συνδυασμό με τις προηγμένες τεχνολογίες και τη δυναμική οδική συμπεριφορά, συνέθεσαν ένα ασυναγώνιστο σύνολο.

Ακόμα και ο πιο αυστηρός κριτής θα δώσει τα εύσημα στους Γάλλους σχεδιαστές. Το νέο 2008 είναι το πιο ελκυστικό B-SUV της αγοράς, με τις εκλεπτυσμένες γραμμές του αμαξώματος να το καθιστούν σπορ, αλλά και στιλάτο, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα σε πολυτέλεια και δυναμισμό. Το εντυπωσιακό εμπρός μέρος με την επιβλητική μάσκα κερδίζει τα πρώτα βλέμματα, με τις χαρακτηριστικές τρεις κάθετες νυχιές στα φώτα ημέρας να θυμίζουν πως πρόκειται για μοντέλο της Peugeot. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω κάνουν χρήση τεχνολογίας LED, ενώ τα τελευταία διαθέτουν την αντίστοιχη φωτεινή σύνθεση των τριών νυχιών. Το καλλίγραμμο αμάξωμα προτάσσει την premiumαισθητική της Peugeot, όντας κομψό και παράλληλα αθλητικό.

Αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν αμφιβολίες για τον premium χαρακτήρα του νέου 2008, αρκεί να περάσουν στην καμπίνα των επιβατών. Σε αυτό το σημείο, οι όποιες αμφιβολίες τους θα εξαφανιστούν. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, η προσεγμένη επιλογή των υλικών και το φινίρισμα τους, ανήκουν σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο αέρας πολυτέλειας ενισχύεται και από το απαραίτητο ψηφιακό στοιχείο, το οποίο εκφράζεται από το εντυπωσιακό i-cockpit, αλλά και την μεγάλη οθόνη αφής των 10’’. Μάλιστα, αυτή σήμερα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του 2008, μαζί με το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης με τις δωρεάν υπηρεσίες συνδεσιμότητας! Βλέπεις, από την έκδοση που τοποθετείται στη βάση της γκάμας, το γαλλικό crossoverσου προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Η νέα υβριδική εκδοχή διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, ESP με Hill Assist, κάμερα οπισθοπορείας, αλλά και την πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, Peugeot Pack Safety! Ουσιαστικά, ό,τι χρειάζεσαι σήμερα και με το παραπάνω.

Στη γκάμα του νέου 2008 μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από μία πλούσια γκάμα κινητήρων, με τη νεότερη υβριδική προσθήκη να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η παρουσία της στο αμάξωμα του γαλλικού crossover καταφέρνει και το καθιστά πιο ελκυστικό από ποτέ! Ο υπετροφοδοτούμενους 1.200άρης κινητήρας που λειτουργεί σε κύκλο Miller λειτουργεί ιδανικά με τη συμπαράσταση του ηλεκτροκινητήρα των 29 ίππων και των 55 Nm ροπής.

Οι 136 ίπποι και τα 230 Nm που αποδίδουν συνδυαστικά χαρίζουν στο 2008 εξαιρετικές επιδόσεις που το φέρνουν σε θέση ισχύος απέναντι στον ανταγωνισμό! Είναι χαρακτηριστικό, πως τα 8,3 sec που χρειάζονται για το 0-100 km/h, το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας. Την ίδια ώρα, η μπαταρία των 0,9 kWh σου επιτρέπει να κινείσαι ως επί το πλείστον με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας σε συνθήκες χαμηλού φορτίου και στην κίνηση στην πόλη, και χωρίς να αναζητάς πρίζα για φόρτιση. Κάτι που μεταφράζεται σε σημαντική οικονομία καυσίμου, η οποία αγγίζει μόλις τα 5 lt/100 km! Με κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, είναι  φανερό πως η υβριδική εκδοχή φέρνει το 2008 σε θέση ισχύος απέναντι στον ανταγωνισμό.

Peugeot 3008 - Tο σημείο καμπής…

Για πολλούς το 3008 ήταν το μοντέλο που σηματοδότησε την αλλαγή της φιλοσοφίας και τη στροφή της μάρκας προς τις premium αυτοκινητοβιομηχανίες. Αποτέλεσε μία τεράστια εμπορική επιτυχία, αποκτώντας και αυτό με τη σειρά του το χαρακτηρισμό του best-seller και ανοίγοντας παράλληλα μία νέα σελίδα στην ιστορία της Peugeot. Σήμερα, η νεότερη γενιά διατηρεί ακέραιες τις αξίες που διέπουν τη γαλλική μάρκα, έχοντας παράλληλα ανεβάσει κι άλλο τον πήχη σε επίπεδο σχεδίασης, τεχνολογιών και αποδοτικότητας.

Εν έτη 2024 το γαλλικό crossover είναι ακόμα πιο θελκτικό σε σχέση με το παρελθόν. Αμέσως αναγνωρίζεις ότι πρόκειται για μοντέλο της Peugeot και είναι δεδομένο ότι θα σε συναρπάσει με την εικόνα του. Οι Γάλλοι σχεδιαστές τόλμησαν με τη σχεδίαση του, αφού παρατηρώντας το συνειδητοποιείς πως δεν υιοθετεί τις γραμμές ενός συνηθισμένου SUV. Σίγουρα, παραπέμπει σε crossover, αλλά εύκολα διακρίνεις στοιχεία που θυμίζουν fastback και coupeμοντέλο. Η μοντέρνα του αισθητική ελκύει τα βλέμματα, ενώ δείχνει δυναμικό αποπνέοντας έναν αέρα πολυτέλειας. Μία πραγματική premium κατασκευή…

Αντίστοιχα εντυπωσιακή, μοντέρνα και πληθωρική είναι η αισθητική της καμπίνας των επιβατών. Το περιβάλλον είναι απόλυτα ψηφιακό, με το νέο Panoramic-cockpit να δεσπόζει στο εσωτερικό. Αυτό το μοναδικό κυρτό πάνελ με διάσταση 21 ιντσών που κυριαρχεί με την παρουσία του στην κεντρική κονσόλα, χαρίζει στο νέο 3008 μία εικόνα που μοιάζει βγαλμένη από το μέλλον. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το μέρος της οθόνης που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων μοιάζουν ως ένα ενιαίο κομμάτι, και σε συνδυασμό με τις συντομεύσεις i-Toggle στο κάτω μέρος, συνθέτουν ένα εξαιρετικά φουτουριστικό περιβάλλον.

Η ψηφιακή προσέγγιση και η εκλεπτυσμένη σχεδίαση του εσωτερικού, συνδυάζονται ιδανικά με τα προσεγμένα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην υλοποίηση της καμπίνας. Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία και αρκούν μερικά λεπτά στο κάθισμα του οδηγού έτσι ώστε να πειστείς για του λόγου το αληθές. Επιπλέον, το μεγάλο μεταξόνιο εγγυάται τις άνετες μετακινήσεις πέντε ενήλικων στο εσωτερικό του, όταν τα 520 lt του χώρου αποσκευών είναι υπεραρκετά για να μεταφέρουν ό,τι χρειαστείς. Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 40 συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, θα σε κάνουν να νιώσεις στο εσωτερικού του πιο ασφαλής από ποτέ! 

Στη δημιουργία αυτής της αίσθησης, συμβάλλουν τα νέα και σύγχρονα κινητήρια σύνολα υψηλής απόδοσης, τα οποία συμβάλλον από τη μεριά τους στην κορυφαία ενεργητική ασφάλεια, αλλά στην οικονομία καυσίμου! Το νέο 3008 είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως υβριδικό, και συγκεκριμένα με δύο κινητήρια σύνολα που εγγυώνται επιδόσεις και οικονομία καυσίμου. Στην πρώτη περίπτωση, ο γνωστός 1.200 Pure Tech των 136 ίππων που συναντάμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, έχει πάρει τη θέση του κάτω από το εμπρός καπό του εντυπωσιακού γαλλικού crossover και σου χαρίζει μία ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης χωρίς ανάγκη φόρτισηςΗ μειωμένη κατανάλωση κατά 20% και οι χαμηλότερες εκπομπές ρύπων κατά 20% είναι δύο στοιχεία που σίγουρα θα εκτιμήσεις, αφού με 5,5 lt/100 km είναι σίγουρο ότι θα απολαμβάνεις σημαντική οικονομία. Χωρίς μάλιστα συμβιβασμούς στις επιδόσεις, κάτι που εξασφαλίζει και η ροπή των 230 Nm.

Αν αναζητάς ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα, τότε η plug-in hybrid εκδοχή ταιριάζει απόλυτα στα θέλω σου. Ο 1.600άρης PureTech με την αρωγή ενός ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 195 ίππους, αλλά η συνδυαστική τους λειτουργία έχει σαν αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση να πέφτει στα 0,9 lt/100 km! Όταν μάλιστα μπορεί να κινηθεί για 87 km αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Νούμερο το οποίο σου επιτρέπει να καλύπτεις τις καθημερινές σου μετακινήσεις χωρίς τη χρήση του θερμικού μοτέρ, ειδικά όταν χρειάζονται λιγότερο από 3 ώρες για να επαναφορτίσεις πλήρως τη μπαταρία. Συνυπολογίζοντας, ότι οι χαμηλές εκπομπές ρύπων δεν σε επιβαρύνουν με τέλη κυκλοφορίας… Και αν είσαι επαγγελματίες, απαλλάσεσαι από τον εταιρικό φόρο χρήσης, αφού η plug-in Hybrid εκδοχή του 3008 έχει λιανική τιμή προ φόρων, κάτω των 40.000 €!

Η Peugeot δίνει άλλη διάσταση στα SUV

Η γαλλική εταιρεία επενδύει στα οχήματα ελευθέρου χρόνου, αλλά το κάνει με το δικό της τρόπο. Δεν ακολουθεί την πεπατημένη και με τα 2008 και 3008 έχει καταφέρει να δείξει το δρόμο στον ανταγωνισμό, ορίζοντας τις τάσεις. Η premium αισθητική και προσέγγιση της Peugeot είναι εμφανής και στα δύο μοντέλα, με την τολμηρή και θελκτική σχεδίαση να συναρπάζει. Το ίδιο, όμως, συμβαίνει με τις τεχνολογίες, το κορυφαίο επίπεδο άνεσης, αλλά και τα αποδοτικά κινητήρια σύνολα. Η υβριδική τεχνολογία του γαλλικού εργοστασίου καταφέρνει να κάνει την καθημερινότητα σου πιο ευχάριστη, αλλά πάνω από όλα ακόμα πιο οικονομική. Για αυτό μη χάνεις χρόνο και βρες τον κοντινότερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Peugeot για να δεις από κοντά τις δύο κορυφαίες premium προτάσεις στα B-SUV και S-UV. Το νέο 2008 και το νέο 3008. Και να είσαι σίγουρος, ότι θα σε συναρπάσουν και θα σε βάλουν σε πειρασμό…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...