Νέο Peugeot 5008 Hybrid και Ε-5008: Πολυτέλεια πέντε αστέρων για επτά επιβάτες!

Το νέο 5008 ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες προτάσσοντας τη ριζοσπαστική σχεδίαση και την premium αισθητική που μπορούν να απολαύσουν έως επτά επιβάτες, τόσο με υβριδική όσο και αμιγώς ηλεκτρική υπόσταση.

  • -
  • -

Κάποιοι από εμάς δεν κάνουν συμβιβασμούς. Αναζητούν και θέλουν το καλύτερο, θέτοντας τα υψηλότερα στάνταρ. Αυτή η φιλοσοφία διακατέχει την Peugeot, η οποία ως premium κατασκευαστής στοχεύει σε κορυφαίες δημιουργίες που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προσδοκίες του αγοραστικού κοινού. Ανεξαρτήτως τύπου αμαξώματος, το γαλλικό εργοστάσιο θέτει ψηλά τον πήχη, ακόμα και αν πρόκειται για τολμηρές κατασκευές, σε κατηγορίες που άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προτιμούν να γυρίσουν την πλάτη. Κάτι που ισχύει στην περίπτωση του νέου 5008! Το απόλυτο πολυχρηστικό όχημα, το οποίο με ισχυρή την αύρα από το 3008, κατάφερε να δώσει νέα πνοή στα 7θέσια μοντέλα, καθιστώντας πλέον τα MPV ελκυστικά πιο ελκυστικά από ποτέ! Μπορεί να απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό κοινό, αλλά με την ριζοσπαστική του σχεδίαση, το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο και τα αποδοτικά υβριδικά σύνολα, θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά και μακριά από τα τετριμμένα… 

Και οι οικογενειάρχες έχουν στιλ!

Μπορεί η κυριαρχία των SUV να είναι δεδομένη, αλλά η Peugeot έχει επιλέξει να μην ακολουθεί την πεπατημένη. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του οικογενειάρχη, η γαλλική μάρκα είχε πάντα τον τρόπο να προσεγγίζει και να αφουγκράζεται τις επιθυμίες του. Το νέο 5008 ήρθε να υλοποιήσει τις επιθυμίες αυτού που αρέσκεται στις αρετές ενός SUV, αλλά οι χωροταξικές του ανάγκες τον έχουν αναγκάσει να στραφεί προς τα MPV. Με επταθέσια διάταξη, η νεότερη γενιά του επιβλητικού γαλλικού μοντέλου έρχεται καθολικά αναβαθμισμένη, ακόμα πιο εντυπωσιακή σχεδιαστικά, εφοδιασμένη αποκλειστικά με εξηλεκτρισμένα σύνολα και ικανή να καλύψει ό,τι χρειάζεται ο οικογενειάρχης με ένα μόνο αυτοκίνητο!

Τα συγγενικά στοιχεία με τη νεότερη γενιά μοντέλων της Peugeot είναι εμφανής, με το 5008 να διατηρεί τη μοντέρνα, δυναμική και premium σχεδιαστική φιλοσοφία που διακρίνει σήμερα τη γαλλική μάρκα. Το επιθετικός εμπρός μέρος είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του 3008, αλλά οι διαφορές είναι εμφανείς στο πίσω μέρος. Αντί για την κουπέ και fastback προσέγγιση, εδώ συναντάμε μία πιο πρακτική και παραδοσιακή προσέγγιση, που το φέρνει πιο κοντά στα SUV όπως τα γνωρίζουμε.

Όταν ο ψηφιακός χαρακτήρας είναι δείγμα πολυτέλειας... 
Οι ομοιότητες με το 3008 συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με την καμπίνα των επιβατών να ξεχωρίζει για την ίδια πολυτέλεια και μίνιμαλ αισθητική. Η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής ενισχύεται με την εντυπωσιακή πανοραμική οθόνη των 21’’ Panoramic i-Cockpit, η οποία ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, τόσο σε επίπεδο αισθητικής, όσο και λειτουργικότητας. Αυτή περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, όπως επίσης η κάμερα οπισθοπορείας και ο τριζωνικός κλιματισμός. Κάτι που έχει ιδιαίτερα σημασία, από τη στιγμή που στο εσωτερικό του θα βολευτούν επτά επιβάτες! Το νέο 5008 βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από αυξημένο μήκος και μεταξόνιο, έχει επίπεδο πάτωμα! Στοιχείο που επιτρέπει σε τρεις ενήλικες να κάτσουν εξαιρετικά άνετα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Αντίστοιχα εντυπωσιακός είναι ο χώρος αποσκευών του, που ξεκινά από τα 259 lt στην επταθέσια διάταξη και από τα 748 lt στη πενταθέσια, φτάνοντας έως τα 1.815 lt μετά την αναδίπλωση των καθισμάτων της δεύτερης σειράς.

Με υβριδική υπόσταση! 
Η χρήση της νέας πλατφόρμας δεν έχει εκτοξεύσει μόνο την ευρυχωρία του 5008, αλλά του επιτρέπει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά εξηλεκτρισμένα σύνολα. Αρχικά, το επιβλητικό 7θέσιο SUV, μπορείς να το αποκτήσεις με τον υβριδικό 1.200άρη PureTech των 136 ίππων, που συνδυάζεται αποκλειστικά με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Με μειωμένη κατά 30% κατανάλωση στην πόλη, το ευμέγεθες 5008 χρειάζεται μόλις 5,8 lt/100 km καυσίμου, όταν στο αστικό κύκλο σου επιτρέπει να καλύψεις το 50% των αποστάσεων με ηλεκτρική ενέργεια. Και φυσικά χωρίς να χρειάζεται να αναζητάς πρίζα, αφού η μπαταρία φορτίζει μέσω του συστήματος ανάκτησης…

Βέβαια, αν σε ενδιαφέρει ένα πιο ισχυρό σύνολο, αλλά επιπλέον ακόμα πιο αποδοτικό, τότε μπορείς να στραφείς στην plug-in εκδοχή. Ο θερμικός κινητήρας των 1.600 cc Pure Tech απόδοσης 150 ίππων, ενισχύεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 125 ίππων, αποδίδοντας συνδυαστικά 195 ίππους. Η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα ενισχύει την απόκριση στο γκάζι στις χαμηλές στροφές, ενώ επιτρέπει στο 5008 να κινηθεί αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για περισσότερα από 80 km/h. Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,1 lt/100 kmκαι σε συνδυασμό με το δοχείο καυσίμου που φτάνει τα 60 lt, εύκολα καταλαβαίνεις ότι το plug-in hybrid 5008 είναι το απόλυτο όχημα μακρινών αποστάσεων

Η επόμενη μέρα της ηλεκτροκίνησης
Με δεδομένο το γεγονός πως η Peugeot συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας εδώ και αρκετά χρόνια κατασκευές του είδους, είναι απολύτως λογικό το νέο 7θέσιο 5008 διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Σχεδιασμένο εξαρχής σύμφωνα με τις ανάγκες της ηλεκτροκίνησης, το 5008 προσφέρεται με μία σειρά κινητήριων συνόλων, η οποία προσφέρει έως και 660 km χιλιομετρικής ελευθερίας χωρίς ενδιάμεση φόρτιση! Οι εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους δύο τροχούς, αποδίδουν 214 ιππους με 345 Nm ροπής ή 231 ίππους με την ίδια ροπή 345 Nm. Για την μεν πρώτη έκδοση, η μπαταρία είναι 73 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία 500 km, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, στην έκδοση Long Range, υπάρχει μια μεγαλύτερη μπαταρία (98 kWh) που προσφέρει αυτονομία κίνησης με μία πλήρη φόρτιση της τάξεως των 660 km! 

Στην κορυφή της γκάμας, συναντάμε την dual motor εκδοχή, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς! Σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση φθάνει τους 320 ίππους με το εμπρός ηλεκτρομοτέρ να προσφέρει 345 Nm ροπής και το πίσω 170 Nm. Η έκδοση τετρακίνηση, ενώ το ποσοστό μετάδοσης ανά άξονα διαφέρει ανάλογα τον κατασκευαστή.">AWD Dual Motor, εφοδιάζεται με τη μεγάλη μπαταρία των 98 kWh και υπόσχεται μια αυτονομία κίνησης 500 km! Και για να μην έχεις άγχος με τη φόρτιση, αξίζει να γνωρίζεις ότι σε ταχυφορτιστή DC, μόλις δέκα λεπτά είναι αρκετά για να ανακτήσει το E-5008 100 km αυτονομίας! Και ενώ παράλληλα η Peugeot σου αφαιρεί ακόμα ένα άγχος, προσφέροντας σου εγγύηση 8 ετών (ή 160.000 km) για το 70% της χωρητικότητας της μπαταρίας. 

Η premium επιλογή για ό,τι και αν ζητάς…

Οι επιθυμίες μας διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θέλουμε να κάνουμε συμβιβασμούς στις επιλογές μας. Και η υπερπλήρης γκάμα της Peugeot σου προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσεις αυτό ακριβώς που θέλεις, απολαμβάνοντας σταθερές αξίες που χαρακτηρίζουν σήμερα τη μάρκα. Κάτι που μεταφράζεται σε σχεδιαστική τόλμη, διαφορετικότητα και γοητεία, τεχνολογική καινοτομία και αποδοτικότητα. Είτε αν επιμένεις στην υβριδική τεχνολογία είτε αν είσαι έτοιμος για την επόμενη μέρα της ηλεκτροκίνησης. Το νέο 5008 απευθύνονται σε σένα, που αν και οικογενειάρχης αναζητάς πάντα το καλύτερο. Για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους. Μπες στο επίσημο site της γαλλικής μάρκας για να μάθεις τα πάντα για το κορυφαίo premium 7θέσιο SUV της Peugeot! Και αν θέλεις να το δεις από κοντά, κάνε λίγο υπομονή, αφού σύντομα θα κάνει την εμφάνιση του σε μία από τις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Peugeot

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...