Τρίτο σε όλη την Ευρώπη το Μετρό Αθήνας – Ποια είναι τα 2 πρώτα;

Το Μετρό της Αθήνας έχει κερδίσει την εκτίμηση των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν, αποσπώντας πολύ υψηλή βαθμολογία. Πόσο καλά τα πάει και ποια το ξεπέρασαν;

  • -
  • -

Το Μετρό Αθήνας κατατάσσεται τρίτο στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να κερδίσει συνολική βαθμολογία που έφτασε το 7,29 στα 10, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας αποθήκευσης αποσκευών Bounce.

Η έρευνα αυτή αξιολόγησε τα μετρό διαφόρων ευρωπαϊκών πόλεων με βάση κριτήρια όπως οι αξιολογήσεις των χρηστών, η απόσταση που καλύπτει το σύστημα, ο αριθμός των σταθμών και η ετήσια επιβατική κίνηση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2f4983968dc29a4bed757555984fc17a.jpg

Ποια είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Μετρό της Αθήνας;

Το Μετρό Αθήνας συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο της πόλης, προσφέροντας οικονομικές, γρήγορες και τακτικές μετακινήσεις για τους ταξιδιώτες που θέλουν να φτάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δείτε ακόμα: Τα 10 μεγαλύτερα Μετρό του κόσμου - Η θέση της Αθήνας

Επίσης, το Μετρό Αθήνας εξυπηρετεί το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ελλάδα, εκείνο του Πειραιά, σημείο από το οποίο ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων προς πολλά νησιά της Ελλάδας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f5eeef27d5613c2fce44fa42f9d4fa46.jpg

Πόσο μεγάλο είναι το Μετρό της Αθήνας;

Με 62 σταθμούς και 70 χιλιόμετρα γραμμής, το μετρό της Αθήνας καλύπτει πάρα πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, αποτελώντας βασικό κομμάτι των συγκοινωνιών της πόλης.

Η μέση κριτική των σταθμών του Μετρό Αθήνας στην Google είναι 4,10 στα 5, ενώ ο πιο πολυσύχναστος σταθμός, το Σύνταγμα, έλαβε βαθμολογία 3,50 στα 5, πιθανόν λόγω της πολυκοσμίας που τον χαρακτηρίζει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5e0c2605b96a605e198166587106b61c.jpg

Τι εκτιμούν οι επιβάτες στο Μετρό Αθήνας;

Παρά την κίνηση, οι επιβάτες εκτιμούν τη «μοντέρνα, ευρύχωρη και καθαρή» του εμφάνιση, ενώ ορισμένοι ξεχωρίζουν τις αρχαιότητες που εκτίθενται στον χώρο των εισιτηρίων.

Η πρώτη θέση στην κατάταξη κατέληξε στο μετρό του Όσλο στη Νορβηγία, με βαθμολογία 8,06, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε το μετρό της Σόφιας στη Βουλγαρία με 7,64. Το μετρό της Αθήνας παραμένει ψηλά στη λίστα, προσφέροντας αξιόπιστες και άνετες μετακινήσεις τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Δείτε τα 10 καλύτερα Μετρό της Ευρώπης:

  1. Μετρό Όσλο
  2. Μετρό Σόφιας
  3. Μετρό Αθήνας
  4. Μετρό Μαδρίτης
  5. Μετρό Βαρσοβίας
  6. Μετρό Λονδίνου
  7. Μετρό Λισαβόνας
  8. Μετρό Κοπεγχάγης
  9. Μετρό Βουκουρεστίου
  10. Μετρό Πράγας

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...