Αυτό είναι το αυτοκίνητο του λαού – 200.000 πωλήσεις σε 180 ημέρες

Με αυτονομία 400 km και τιμή πώλησης τα 72.000 ¥ ή 9.190 ευρώ, το Seagull της BYD μέσα σε λιγότερες από 180 ημέρες, πούλησε στην κινεζική αγορά περισσότερες από 200.000 μονάδες.

  • -
  • -

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του φαινόταν τι θα ακολουθήσει. Άλλωστε τη σήμερον ημέρα υπάρχει κανείς που θα έλεγε «όχι» σε ένα προσιτό και συνάμα οικονομικό στη χρήση αυτοκίνητο πόλης;  

Το ηλεκτρικό Seagull προσφέρει όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο «καυτά» μοντέλα της κινεζικής αγοράς. Κρατήστε για την ιστορία ότι μέσα σε 24 ώρες από την παρθενική του εμφάνιση δέχτηκε περισσότερες από 10.000 παραγγελίες και πλέον, έξι μήνες μετά το λανσάρισμα του έχει σπάσει το φράγμα των 200.000 ταξινομήσεων! Και όλα αυτά δίχως ο «γλάρος» της BYD να έχει ανοίξει τα φτερά του για άλλες αγορές πέραν της κινεζικής…

Από 9.190 ευρώ…

Το ηλεκτρικό supermini (μήκος 3,7 m) είναι το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο στην γκάμα της BYD, το οποίο βέβαια από τεχνικής πλευράς δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα των ανταγωνιστικών προτάσεων στην κατηγορία την οποία τοποθετείται.Εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρομοτέρ απόδοσης 75 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ διατίθεται και σε δύο εκδόσεις μπαταριών, μία 30 kWh με αυτονομία 305 km και τη μεγαλύτερη των 38 kWh που του προσφέρει 405 km αυτονομίας. Πατάει πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα, e-Platform 3.0, των Κινέζων και δύναται να ανακτήσει το 80% της ενέργειας του σε έναν DC φορτιστή σε λιγότερο από 30’.

Το 5θυρο αμάξωμα, έχει αρκετά σπορτίφ σχεδιασμό αλλά και πλούσιους χώρους, κρίνοντας από το μεταξόνιο των 2,5 m που διαθέτει και το φλατ δάπεδο του. Στην καμπίνα, φέρει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 5’’, ενώ για το σύστημα πολυμέσων υπάρχει μια ψηφιακή οθόνη αφής 12,8’’.

Σύμφωνα τώρα με δημοσίευμα του Bloomberg, η BYD, σχεδιάζει να φέρει στην Ευρώπη είτε το Seagull EV (σε περίπτωση που πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας) είτε κάποιο άλλο ηλεκτρικό πόλης σε αυτήν την τιμή αγοράς. Οκ, όχι στα 9.190 ευρώ που κοστίζει σύμφωνα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες σήμερα το Seagull στην Κίνα, αλλά πρόθεση της BYD είναι το αυτοκίνητο πόλης που θα πατήσει ευρωπαϊκό έδαφος να πωλείται, συμπεριλαμβανομένων των δασμών, κοντά στα 15.000 ευρώ!

Αντιλαμβάνεστε ότι με αυτήν την τιμή πώλησης δύσκολα κάποιος Δυτικός κατασκευαστής θα μπορέσει να κοντράρει τους Κινέζους. Και δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι που ανησυχούν για αυτήν την επεκτατική πολιτική της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόσφατα, στο Ντιτρόιτ των Η.Π.Α μια εταιρεία που ονομάζεται Caresoft Global, που ανήκει στον Terry Woychowski, πρώην αρχιμηχανικό στα ελαφρά φορτηγά της General Motors, παρέλαβε ένα Seagull της BYD και το έλυσε μέχρι τελευταίας βίδας διαπιστώνοντας, ότι η ποιότητα κατασκευής, η τεχνολογία αλλά και ο σχεδιασμός του είναι ανεξήγητα καλός για την τιμή στην οποία πωλείται το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Video-δοκιμή BYD Atto 3

Τόνισε δε χαρακτηριστικά ο Terry Woychowski , ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται τουλάχιστον μια 10ετία ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει ένα αντίστοιχο προϊόν/αποτέλεσμα σε αυτήν την τιμή!  

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...