Dacia: Τα αυτοκίνητα που πουλάνε σαν ζεστό ψωμί – Έφτασαν το 1 εκατ.!

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Dacia που τροφοδοτούνται από το συγκεκριμένο καύσιμο, έσπασαν κάθε ρεκόρ. Στην Ελλάδα, οι τιμές ξεκινούν από 18.220 ευρώ.

  • -
  • -

Ολόκληρη η γκάμα μοντέλων της Dacia, από το Sandero Streetway έως το Duster και το Jogger, διακρίνεται για την εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής. Η ρουμανική φίρμα, υπό τη σκέπη του ομίλου Renault έχει εξελιχθεί σε success story, κερδίζοντας την εκτίμηση όλο και περισσότερων οδηγών στην Ευρώπη.

Η Dacia είναι η είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης και LPG) σε όλη τη σειρά των αυτοκινήτων της, σημειώνοντας αξιοσημείωτα νούμερα πωλήσεων. Πρόσφατα, έφτασε το 1 εκατομμύριο οχήματα που φέρουν το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο, αριθμός που αποδεικνύει την τεράστια επιτυχία της εταιρείας.

duster

Μάλιστα, η Dacia είναι ο ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά LPG, με μερίδιο που έφτασε το 67%, στο τέλος του Ιουλίου του 2024, νούμερο που φανερώνει ότι σχεδόν το 40% των πελατών της μάρκας επέλεξε μοντέλα με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης – LPG).

Τι κερδίζεις με το ECO-G 100 της Dacia

Το σύστημα διπλού καυσίμου, το οποίο μετονομάστηκε σε «ECO-G 100» το 2020, παρέχει ροπή έως και 170 Nm από τις 2.000σ.α.λ. και η ευελιξία του προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. Tο κινητήριο σύνολο είναι πιο ισχυρό από το αντίστοιχο της βενζινοκίνητης έκδοσης (με 10 περισσότερους ίππους και 10 περισσότερα Nm ροπής), καταναλώνει 10% λιγότερο καύσιμο και εκπέμπει 10% λιγότερο CO2. Επιπλέον, το αποτύπωμα άνθρακα του είναι μικρότερο και εκλύει έως και 90% λιγότερα μικροσωματίδια.

dacia

Το σύστημα προφανώς είναι εργοστασιακά τοποθετημένο στα συγκεκριμένα μοντέλα, ενσωματώνοντας όλη την τεχνογνωσία του Renault Group. Και είναι τόσο αποδοτικό και αξιόπιστο, όσο ένας βενζινοκινητήρας.

Τα Sandero Streetway και Stepway, το Duster και το Jogger ECO-G 100, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να λειτουργούν με υγραέριο. Το ρεζερβουάρ βρίσκεται στο χώρο που σε άλλα αυτοκίνητα φιλοξενείται η ρεζέρβα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν «κλέβει» χώρο από το ρεζερβουάρ βενζίνης, αλλά ούτε και από το πορτμπαγκάζ. Τα μοντέλα υγραερίου διαθέτουν τις ίδιες εγγυήσεις, όπως κάθε άλλο όχημα στη γκάμα της μάρκας, με θερμικούς κινητήρες.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Dacia Duster 1.0 TCe LPG

Το σύστημα κίνησης ECO-G 100 είναι προσιτό στην κτήση και οικονομικό στη χρήση του. Το υγραέριο είναι ένα από τα φθηνότερα καύσιμα στην αγορά, κοστίζοντας πάνω από 40% λιγότερο από την αμόλυβδη 95άρα βενζίνη, γεγονός που εξασφαλίζει κέρδος άνω των 40 ευρώ σε κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ, ανάλογα το μοντέλο.

dacia

Ένα όχημα διπλού καυσίμου, βενζίνης και LPG, λειτουργεί εξίσου καλά και με τα δύο καύσιμα. Διαθέτει δύο ξεχωριστά ρεζερβουάρ, με το καθένα να χωρά περίπου 50 λίτρα, ανάλογα με το μοντέλο, ενώ αποδεικνύεται ιδιαίτερα απλό στη χρήση του: ο οδηγός μπορεί να αλλάξει χειροκίνητα από το ένα είδος καυσίμου στο άλλο και μετά να επιστρέψει στην πρώτη του επιλογή, ή το όχημα μπορεί να περάσει αυτόματα στη βενζίνη, όταν το ρεζερβουάρ υγραερίου είναι άδειο.

Το σύστημα κίνησης ECO-G 100 επιτυγχάνει αυτονομία ρεκόρ που φτάνει και μέχρι τα 1.500 km, ανάλογα το μοντέλο.

dacia

Οι τιμές των Dacia με LPG στην Ελλάδα

Φυσικά, οι εκδόσεις διπλού καυσίμου της Dacia πωλούνται και στην Ελλάδα, έχοντας ιδιαίτερη μεγάλη ζήτηση. Το απλό Sandero LPG κοστίζει 18.220 ευρώ, ενώ το Sandero Stepway ECO-G 100 ξεκινά από 18.470 ευρώ.

Το νέο Dacia Duster ECO-G 100 με κίνηση στους δύο τροχούς έχει τιμή εκκίνησης τα 19.950 ευρώ δείτε εδώ όλες τις τιμές του νέου Duster και το μεγάλο Jogger με καύσιμο LPG στην πεντάθεσια διάταξη κοστίζει 23.580 ευρώ και στην επταθέσια 25.080 ευρώ.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...