Τέλος η παραγωγή του Volkswagen Polo από την Ευρώπη - Το μεταφέρουν σε άλλη Ήπειρο

Έπειτα από 40 χρόνια, η Volkswagen αποφάσισε να ολοκληρώσει την παραγωγή του Polo από την Ευρώπη. Η κατασκευή του πλέον θα γίνεται σε εργοστάσιο άλλης Ηπείρου.

  • -
  • -

Τις τελευταίες δεκαετίες, η παραγωγή του Volkswagen Polo, ενός εκ των σημαντικότερων αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας πραγματοποιούνταν στο εργοστάσιο της εταιρείας, στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το έγκυρο Automotive News, το δημοφιλές supermini, έπειτα από 40 χρόνια και 8,4 εκατομμύρια μονάδες, μεταφέρεται σε άλλη Ήπειρο και συγκεκριμένα στη Ν. Αφρική. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή, τόσο για το εργοστάσιο της VW στην Παμπλόνα, όσο και το μοντέλο.

polo

Φυσικά, το αυτοκίνητο δείτε εδώ τις τιμές του στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να παράγεται κανονικά και να πωλείται στην Ευρώπη, ωστόσο, η εισαγωγή του θα γίνεται από το Kariega της Νοτίου Αφρικής.

Γιατί σταμάτησε η κατασκευή του Polo στην Ευρώπη

Η Volkswagen έλαβε την απόφαση να τερματίσει την κατασκευή του Polo από το εργοστάσιο που διαθέτει στην Ισπανία, προκειμένου να το αναβαθμίσει προς όφελος της ηλεκτροκίνησης.

polo

Δείτε ακόμη: Το φθηνότερο Volkswagen στην Ελλάδα είναι SUV - Τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

Οι εγκαταστάσεις στην Παμπλόνα θα υποστούν μια ολική αναβάθμιση ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα του ομίλου από το 2026. Σε αυτό το εργοστάσιο, θα κατασκευάζονται σε 1,5 περίπου χρόνο από τώρα, το Volkswagen ID.2 και το Skoda Epiq. Αναφερόμαστε σε δύο compact ηλεκτροκίνητα οχήματα με χαρακτηριστικά SUV, τα οποία θα βασίζονται στην προσθιοκίνητη εκδοχή της πλατφόρμας MEB του VW Group και, το κυριότερο, θα έχουν τιμή κάτω από 25.000 ευρώ.  

polo

Όσο για τα Volkswagen T-Cross και Taigo, θα συνεχίζουν να κατασκευάζονται κανονικά στην Παμπλόνα, πλάι στα καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου.

πηγή: europe.autonews.com

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...