Το οικογενειακό που ξεπουλάει στην Ελλάδα - Κοστίζει 20.590 ευρώ

Κυριαρχώντας σε μία από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες της ελληνικής αγοράς και με ατού τη λογική τιμή, κερδίζει το ενδιαφέρον πάρα πολλών αγοραστών.

  • -
  • -

Με την μάστιγα των SUV να έχει κατακλίσει την αγορά, κατηγορίες που παλαιότερα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν χάσει έδαφος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουν χάσει και τα προνόμια που προσφέρουν, μιας και πρόκειται για άκρως ενδιαφέρουσες επιλογές που πολλές φορές είναι και πιο ολοκληρωμένες σε σχέση με ένα SUV αντίστοιχου κόστους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μικρομεσαία οικογενειακά. Μια κατηγορία που κοιτάζουν πάρα πολλές νέες οικογένειες που δεν θέλουν να στραφούν προς τη μόδα των SUV και προτιμούν ένα παραδοσιακό, πρακτικό hatchback για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Στο C-segment λοιπόν, το Hyundai i30 πρωταγωνιστεί στις πωλήσεις, καθώς ταξινομήθηκαν 1.271 μονάδες από την αρχή του έτους έως και το τέλος Αυγούστου. Αυτό το νούμερο μεταφράζεται σε σχεδόν 1 στους 5 αγοραστές καθώς το ποσοστό αγοράς αγγίζει το 19,26%. Πίσω του βρίσκεται η BMW Σειρά 1 με 1.093 μονάδες, ενώ τρίτο είναι το Audi A3 με 991. Η «υπερδύναμη» που ακούει στο όνομα Toyota βρίσκεται μόλις στο νούμερο 4 με την Corolla να έχει 624 ταξινομήσεις.

1

Δείτε ακόμη: Έκθεση Αυτοκινήτου: Ποιες μάρκες θα δείτε στην AUTO ATHINA

Το i30 κατάφερε να πετύχει ιδιαίτερα εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων αφού πρόκειται για ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας του με τόσο δυνατή σχέση τιμής-αξίας. Συγκεκριμένα, οι τιμές για την ανανεωμένη μάλιστα εκδοχή του, ξεκινούν από τις 20.590 ευρώ για το i30 με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων με 96 ίππους και χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο. Από εκεί μετά πάμε στον κορυφαίο τετρακύλινδρο turbo 1.5 T-GDI με 140 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με mild hybrid σύστημα 48V Hybrid. Αυτό το σύνολο δίνει και τη δυνατότητα στον αγοραστή να επιλέξει ανάμεσα στο χειροκίνητο εξάρι ή ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7DCT. Οι τιμές ξεκινούν από 23.590 € για το χειροκίνητο και από 25.290 € για το αυτόματο.

2

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη βασική έκδοση των 20.590 ευρώ, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...