Το αξεσουάρ των 6 ευρώ που προστατεύει όλα τα Tesla από φθορές και βανδαλισμούς

Τα Tesla, τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, έχουν πολλαπλές κάμερες για να προστατεύονται όμως χρειάζονται και ένα αξεσουάρ των 6 ευρώ για να λειτουργήσουν.

  • -
  • -

Όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla έχουν ένα σύστημα που ονομάζεται Sentry Mode. Αυτό παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον του αυτοκινήτου και ενεργοποιείται αν διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποια εξωτερική επαφή, απόπειρα κλοπής ή οποιουδήποτε άλλου είδους βανδαλισμός.

Η λειτουργία του Sentry Mode γίνεται εφικτή χάρη στην ύπαρξη πολλαπλών καμερών, οι οποίες καλύπτουν στο 100% το περιβάλλον του αυτοκινήτου, ενώ πολλές φορές τα πεδία τους αλληλεπικαλύπτονται σε κάποιο βαθμό, ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία.

tesla-sentry-mode

Πότε ενεργοποιείται το Sentry Mode;

Όταν το σύστημα αντιληφθεί ότι κάποιος κινείται ύποπτα γύρω από το αυτοκίνητο ξεκινάει να καταγράφει και αποθηκεύει το video σε ένα USB Stick. Όταν ο οδηγός μπει στο αυτοκίνητο θα δει μία ειδοποίηση για τον αριθμό των περιστατικών και πατώντας στη σχετική επιλογή, έχει τη δυνατότητα να δει τα video που καταγράφηκαν.

Δείτε ακόμα: Τα 10 πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα του 2024 στον κόσμο - Το πρώτο είναι ηλεκτρικό

Σε περίπτωση που δεν υπήρξε μια απλή επαφή με το αυτοκίνητο αλλά απόπειρα βανδαλισμού, ενεργοποιείται ο συναγερμός και έρχεται ειδοποίηση στο κινητό του χρήστη, ενώ καταγράφεται και πάλι video.

tesla-usb-sentry-mode

Ποιο είναι το αξεσουάρ των 6 ευρώ που χρειάζεται το Sentry Mode;

Το Sentry Mode βρίσκεται σε όλα τα Tesla ανεξαιρέτως, όμως για να λειτουργήσει χρειάζεται ένα μικρό αξεσουάρ ακόμα. Αυτό είναι ένα USB Stick, το οποίο μπαίνει σε ανάλογη θύρα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Τα τελευταία χρόνια το εν λόγω USB Stick είναι προεγκατεστημένο στα Tesla που πωλούνται στη χώρα μας, όμως σε περίπτωση που χαλάσει ή κάποιος έχει παλιότερο μοντέλο, μπορεί να προμηθευτεί ένα των 128 GB από μόλις 6 ευρώ.

tesla-usb-stick-sentry-mode

Το Sentry Mode φαίνεται ότι θα παίξει καίριο ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης του Tesla Model 3 που κάηκε στην Αγία Παρασκευή ενώ φόρτιζε, καθώς ο κάτοχος ανέφερε ότι από τα σχετικά video είδε πως ένα άντρας βρισκόταν πολλή ώρα γύρω από το αυτοκίνητο, με περίεργη συμπεριφορά. Αν είναι έτσι τα πράγματα, ευτυχώς που υπήρχε το USB Stick στη θέση του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...