Έκλεψαν 61 Volkswagen και Audi – Μέσα από πάρκινγκ σταδίου

Το σκηνικό έμοιαζε βγαλμένο από σενάριο ταινίας δράσης. Στο τέλος όμως, όπως συμβαίνει πάντα, οι «κακοί»… πάνε στη φυλακή.

  • -
  • -

Το σκάνδαλο Dieselgate της Volkswagen, που ξεκίνησε το 2015 και επηρέασε σχεδόν 500.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέραν των γνωστών πλέον τοις πάσι συνεπειών του για τη γερμανική φίρμα αλλά και ευρύτερα για την αυτοκινητοβιομηχανία, είχε δημιουργήσει κι ένα ακόμα πρόβλημα στη VW.

Η εταιρεία έπρεπε να βρει ένα χώρο να αποθηκεύσει τα αυτοκίνητα της που πλέον ήταν «σημαδεμένα» λόγω του σκανδάλου. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε ήταν το Pontiac Silverdome, το γήπεδο των «λιονταριών» του Ντιτρόιτ.

Το γήπεδο ράγκμπι άνοιξε τις πύλες του το 1975. Εκτείνονταν σε μια έκταση 199 στρεμμάτων και μπορούσε να χωρέσει χιλιάδες αυτοκίνητα στο υπόγειο πάρκινγκ του. Επιπλέον, ήταν σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της Volkswagen «Group of America» στο Auburn Hills.

Αν και το στάδιο Silverdome βόλευε προφανώς την VW, δεν ήταν και αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς… ασφαλές. Κάτι που φάνηκε στην πράξη, όταν ο 47χρονος Romane Porter με τη συμμορία του έκλεψαν 61 -ανακληθέντα λόγω του σκανδάλου- αυτοκίνητα της VW και της Audi!

8 χρόνια φυλάκιση και 683.080 δολάρια αποζημίωση

Ο Porter όταν αντιλήφθηκε ότι στα υπόγεια γκαράζ του σταδίου υπήρχαν για περίπου δυο χρόνια δεκάδες μοντέλα της γερμανικής φίρμας, αποφάσισε να «χτυπήσει» μαζί με το συνεργό του, ονόματι Daniel Onorati.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας του Μίσιγκαν στο Ντιτρόιτ, οι Porter και Onorati μαζί με τους συνεργούς τους, μπήκαν στις εγκαταστάσεις οι οποίες είχαν πενιχρή φύλαξη και έφυγαν με 61 αυτοκίνητα, τα οποία πούλησαν αργότερα εκτός συνόρων της Πολιτείας.

Το κόλπο είχε πετύχει. Και δε θα «χαλούσε η δουλειά» εάν ένα από τα μέλη της συμμορίας δεν κατέδιδε στις Αρχές και συγκεκριμένα στον ειδικό πράκτορα του FBI, Cheyvoryea Gibson, τους υπεύθυνους της ληστείας!

Ο Porter συνελήφθη, με τη δικαστή του Μίσιγκαν, Denise Page Hood, να τον καταδικάζει σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για την κλοπή των αυτοκινήτων, καλώντας τον μάλιστα να καταβάλλει και το ποσό των 683.080 δολαρίων ως αποζημίωση. Επίσης, όταν εκτίσει την ποινή του, θα ζει για τα επόμενα τρία χρόνια εκτός μεν φυλακής με περιοριστικούς όρους δε.

Δείτε ακόμη: Στη φάκα ο κλέφτης των πάρκινγκ της Αθήνας

Η ειρωνεία για τον Porter είναι ότι ο ίδιος τιμωρήθηκε με πολύ πιο αυστηρές ποινές συγκριτικά με τον πρώην γενικό διευθυντή της Volkswagen AG στις Η.Π.Α, Oliver Schmidt, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Dieselgate με 7 χρόνια φυλάκισης και χρηματική ποινή 400.000 δολαρίων.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...