Νέα βασική έκδοση για την BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα

Το φθινόπωρο έφερε αναβαθμίσεις για διάφορα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων εκδόσεων για τη νέα γενιά του οικογενειακού hatchback.

  • -
  • -

Η νέα γενιά της BMW Σειρά 1 μόλις παρουσιάστηκε. Παρ’ όλα αυτά γερμανική μάρκα δεν επαναπαύεται και μαζί με τις φθινοπωρινές αναβαθμίσεις φέρνει κάποιες αλλαγές για ήδη υπάρχουσες εκδόσεις, ενώ προσθέτει και δύο καινούργιες. Η μία εξ αυτών θα είναι και αυτή που τοποθετείται στη βάση της γκάμας.

Πρόκειται για την έκδοση 116, η οποία εξοπλίζεται με 1.500άρι μοτέρ βενζίνης απόδοσης 122 ίππων και 230 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και υπόσχεται επιδόσεις της τάξης των 9,8 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση. Θυμίζουμε ότι έως τώρα, η βασική έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου ήταν η 120 με τον 1.500άρη κινητήρα βενζίνης των 170 ίππων.

1

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στη Γερμανία τη νέα BMW Σειρά 1 - Το premium οικογενειακό των 28.960 ευρώ

Εκτός αυτής, στη γκάμα προστίθεται και μία νέα τετρακίνητη έκδοση που ακούει στο όνομα 123 xDrive. Θα χρησιμοποιεί ένα ήπια υβριδικό 4κύλινδρο σύνολο βενζίνης με απόδοση 218 ίππους. Χάρη στη χρήση του συστήματος xDrive, η συγκεκριμένη έκδοση θα μπορεί να ολοκληρώσει το 0-100 km/h σε μόλις 6,3 sec.

2

Αλλαγές και για την κορυφαία M135 xDrive

Οι δύο νέες εκδόσεις δεν είναι τα μόνα νέα που αφορούν το εισαγωγικό μοντέλο της βαυαρικής μάρκας. Αναβαθμίσεις βρίσκουμε και στην κορυφαία M135 xDrive, η οποία αποκτά το M Technology Package. Αυτό φέρνει νέες αντιστρεπτικές αλουμινίου, αλλαγές στην εμπρός ανάρτηση και ενισχυμένα «δεσίματα», με στόχο την βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών και της απόκρισης του συστήματος διεύθυνσης. Το πακέτο επίσης περιλαμβάνει σφυρήλατους τροχούς 19 ιντσών και ισχυρότερα φρένα M.

3

Όσον αφορά την εμφάνιση τώρα, έχουμε μικρές διαφοροποιήσεις στο design, ενώ στη διαθέσιμη παλέτα χρωμάτων προστίθενται και οι επιλογές Fire Red metallic, BMW Individual Tanzanite Blue metallic και M Brooklyn Grey metallic.

Οι νέες εκδόσεις όπως και οι αναβαθμίσεις για την κορυφαία M135 θα είναι διαθέσιμες από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...