Lancia Ypsilon HF: Η ισχυρότερη Lancia μαζικής παραγωγής - Πότε έρχεται Ελλάδα

Η κορυφαία έκδοση της ολοκαίνουργια Ypsilon όπως όλα δείχνουν θα έχει ακόμη περισσότερη ισχύ, κοντράροντας την εντυπωσιακή Alfa Romeo Junior Veloce.

  • -
  • -

Η νέα Ypsilon σηματοδοτεί την μεγάλη επιστροφή της Lancia τόσο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και στην κατηγορία των σπορ κατασκευών δρόμου. Με την Ypsilon Rally4 HF να έχει αναλάβει το έργο στις ειδικές διαδρομές, η Ypsilon HF είναι αυτή που θα χαρίσει αντίστοιχες συγκινήσεις στο ευρύ κοινό, όντως μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία… ακόμη πιο ισχυρή.

1

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του της μάρκας, το αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα εξοπλίζεται με ισχυρότερο αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο του Ομίλου Stellantis, το οποίο θα βρίσκουμε και στην ισχυρότερη έκδοση του Abarth 600e. Αντιθέτως, όπως φαίνεται θα χρησιμοποιεί το αντίστοιχο σύνολο που βρίσκουμε στην Alfa Romeo Junior Veloce των 280 ίππων. Όπως και το αγωνιστικό, θα έχει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, χαρίζοντας στο ηλεκτρικό supermini 0-100 km/h σε 5,8 sec. Επίσης, αλλαγές σε σχέση με την απλή Ypsilon θα υπάρχουν και στο στήσιμο με την HF να φέρει πιο σκληρή και χαμηλωμένη ανάρτηση και φαρδύτερα μετατρόχια. Παράλληλα, διαφοροποιημένη και πιο αγριεμένη θα είναι και η εξωτερική εμφάνιση, ενώ πινελιές HF θα βρίσκουμε και στην καμπίνα.

Δείτε ακόμη: Νέο Video: Οδηγούμε την Alfa Romeo Junior στο Balocco!

Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Μάιο του 2025.

2

Όσον αφορά την αγωνιστική έκδοση τώρα, η ιταλική μάρκα επισημοποίησε την επιστροφή της στα ράλλυ με τις πιο πρόσφατες δοκιμές που πραγματοποίησε στο Proving Ground της Stellantis στο Balocco. Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία και στον CEO του Ομίλου, Carlos Tavares, να οδηγήσει την αγωνιστική Ypsilon Rally4 HF, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως θα έχουμε νέο update σχετικά με το αυτοκίνητο προς τα τέλη Οκτωβρίου.

3

Θυμίζουμε ότι η αγωνιστική έκδοση του μοντέλου τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων που αποδίδει 212 ίππους. Η κίνηση περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Αντίστοιχες προδιαγραφές με το συγγενικό Peugeot 208 Rally 4. Ακόμη δεν ξέρουμε αν αργότερα θα δούμε τη Lancia και στις μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά σίγουρα θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...