Ποια εταιρεία θέλει να σταματήσει να κατασκευάζει βαρετά αυτοκίνητα;

Ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας ανέφερε πως πλέον δεν αξίζει να επενδύεις σε συγκεκριμένα μοντέλα.

  • -
  • -

Η αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως βρίσκεται σε μία περίοδο κρίσης, η οποία δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως, αλλά και ταυτότητας. Με την ηλεκτροκίνηση να έχει περάσει σε ένα νέο στάδιο, πολλές εταιρείες προσπαθούν ακόμα να διαμορφώσουν το προφίλ που θα τις χαρακτηρίζει στο μέλλον. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, υποστήριξε με δηλώσεις του πως η μάρκα θέλει να σταματήσει να κατασκευάζει «βαρετά αυτοκίνητα». Δεν είναι τυχαίο, ότι ήδη έχουν καταργηθεί στην ευρωπαϊκή αγορά τα Fiesta και Mondeo, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και το 2025 με το Focus.

Ο Farley ανέφερε πως μπορεί τα συγκεκριμένα μοντέλα να αγαπήθηκαν από τον κόσμο και να αποδείχθηκαν δημοφιλή, αλλά ο ίδιος θεωρεί πως δεν υπάρχει πλέον λόγος να «ρίχνουν» λεφτά σε μοντέλα όπως τα προαναφερθέντα. Βέβαια, σαφές πλάνο δεν υπάρχει, αφού ακόμα δεν έχουν αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους. Και μάλιστα από τη στιγμή που η Ford Europe ανέφερε πρόσφατα πως δεν θα υλοποιήσει το πλάνο που την ήθελε να προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030. O Farley δήλωσε πως εμβληματικά μοντέλα, όπως το Bronco, η Mustang και το Raptor βελτιώνουν την εικόνα της μάρκας και σκοπεύει να επενδύσει ακόμα περισσότερο σε κατασκευές του είδους.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Ford Puma 1.0 mHEV 125ps

 

Μάλιστα, ανέφερε ότι η Mustang GTD είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού έδωσε δυναμική στη μάρκα και ουσιαστικά προσέφερε παράπλευρά οφέλη στην εταιρεία. Βέβαια, το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτή η τακτική θα αποφέρει κέρδη στη Ford, με δεδομένο ότι οι πωλήσεις της εταιρείας εμφανίζονται μειωμένες τους τελευταίους μήνες. Αυτή τη στιγμή η γκάμα περιλαμβάνει μοντέλα όπως το Puma, το Kuga, η Mustang Mach-E, το νέο Explorer και η Mustang. Και με δεδομένο ότι τα μοντέλα που κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις στις ευρωπαϊκές πωλήσεις δεν ήταν SUV, προκαλεί έναν προβληματισμό…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...