Mercedes-Benz EQA 250+ 190 PS: Ηλεκτρικό χωρίς άγχος αυτονομίας, γίνεται;

Η πολύ χαμηλή κατανάλωση σε ρεαλιστικές συνθήκες και η μπαταρία των 70,5 kWh, μηδενίζουν το άγχος της αυτονομίας, ακόμη και σε άπειρους με την ηλεκτροκίνηση χρήστες.

  • -
  • -

Αν και υπάρχουν στις ζωές μας εδώ και λίγα χρόνια, πολλοί οδηγοί δεν έχουν ακόμη εμπειρία γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Σίγουρα, καμία τεχνολογία δεν απευθύνεται σε όλους, οπότε η ηλεκτροκίνηση ίσως να μην ταιριάζει σε ορισμένους. Ωστόσο, όποιος έχει χώρο στάθμευσης και δεν πραγματοποιεί συνέχεια ταξίδια άνω των 400 km, ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι πολύ πιθανό να του ταιριάζει γάντι. Το μεγαλύτερο άγχος των περισσότερων σχετίζεται με την αυτονομία. Πόσα χιλιόμετρα βγάζει ένα ηλεκτρικό χωρίς φόρτιση; Η Mercedes-Benz EQA 250+ είναι ένα από τα πιο αποδοτικά μοντέλα που έχουμε οδηγήσει, με πραγματικά χαμηλή κατανάλωση.

Ρεαλιστική αυτονομία 500 km;

Έχοντας το αυτοκίνητο στη διάθεσή μας για αρκετές ημέρες, καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τη μέση κατανάλωση ρεύματος στις 13 kWh ανά 100 km, ένα άκρως ικανοποιητικό νούμερο που σε συνδυασμό με την μπαταρία των 70,5 kWh, μπορεί να προσφέρει ρεαλιστική αυτονομία λίγο πάνω από 500 km. Τα συγκεκριμένα νούμερα αφορούν την οδήγηση εντός πόλης με περιστασιακή χρήση αστικών αυτοκινητόδρομων (όπως η Αττική Οδός) και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Φυσικά στο ταξίδι αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς θα χρειαστεί περίπου 18 kWh ανά 100 km με ταχύτητες πέριξ των 110 km/h, άρα η αυτονομία θα διαμορφωθεί γύρω από τα 380 km.

Σε κάθε περίπτωση ένας ταχυφορτιστής των 100 kWh θα επαναφορτίσει πολύ γρήγορα το ηλεκτρικό premium SUV, με 20-80% σε περίπου μισή ώρα. Τα παραπάνω, επιτρέπουν ακόμη και σε άπειρους χρήστες να δοκιμάσουν τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, καθώς η Mercedes-Benz EQA πραγματοποιεί πολύ καλή διαχείριση ενέργειας και δεν ψάχνεις συνεχώς για φορτιστή. Στην καθημερινότητα, μπορεί να χρειαστεί ακόμη και πάνω από μια εβδομάδα μέχρι να χρειαστεί ξανά ανεφοδιασμό, αφού οι περισσότεροι οδηγοί δεν κάνουν πάνω από 400 km σε εβδομαδιαία βάση. Το ταξίδι είναι διαφορετική υπόθεση, επειδή διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν την αυτονομία.

Δείτε ακόμη: Η Mercedes-Benz που καίει 4,81 € ανά 100 km - Τιμή στην Ελλάδα

Ηλεκτρικό αλλά και Mercedes-Benz!

Εκτός της αυτονομίας, η Mercedes-Benz EQA παραμένει ένα γνήσιο δημιούργημα της γερμανικής μάρκας. Προσφέρει πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες, ένα όμορφο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό με αρκετά καλή εργονομία, στιβαρή οδική συμπεριφορά με προβλέψιμες αντιδράσεις και άριστη ποιότητα κύλισης. Η EQA 250+ χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, αποδίδει 190 PS με 385 Nm και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 8,6 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h. Στην Ελλάδα, στοιχίζει από 42.950 ευρώ, υπολογίζοντας και την επιδότηση των 9.000 € από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...