Ο δρόμος που θα μεταμορφώσει την Αττική – Παραδίδεται το 2026

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο οδικό έργο που υλοποιείται στην Αττική. Με αυτό τον δρόμο, θα μειωθεί σημαντικά η κίνηση σε κεντρική λεωφόρο.

  • -
  • -

Η Αττική και ειδικότερα το νότιο τμήμα μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα. Στο Ελληνικό δημιουργείται ένας μοναδικός προορισμός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια νέα «έξυπνη» και «πράσινη» πόλη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα συνθέτει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Τα έργα ανάπλασης στο Ελληνικό προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, με το παλιό αεροδρόμιο και τις γύρω περιοχές να αναβαθμίζονται ριζικά. Γοργά προχωρά και το έργο της υπογειοποίησης μέρους της λεωφόρου Ποσειδώνος, που αποτελεί κομμάτι της αστικής ανάπλασης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/999003ac4a5cff927c6376c32f6d7cee.jpg

Στον δρόμο αυτό κατασκευάζεται μια από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη. Μέσω της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της πόλης, διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων, ενώ οι πεζοί θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο δρόμος της Αττικής που δεν έχει φανάρια

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος, μήκους 1,150 μέτρων, θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και θα συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, καταργώντας 6 φανάρια και δημιουργώντας 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7ff5bbec4b6ece78ee3b847c639d8b25.png

Ο σχεδιασμός βασίζεται στις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές, παρέχοντας τα υψηλότερα επίπεδα οδικής ασφάλειας στην Αττική.

Δείτε ακόμη: Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του κόσμου - Ένας είναι στην Ελλάδα

Με βάση τη νεότερη ενημέρωση, το 80% των εκσκαφών έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τη σκυρόδετηση των τοίχων να φθάνει το 70%. Επιπλέον, η σκυροδέτηση του 80% της πλάκας βάσης έχει ήδη ολοκληρωθεί και αυτήν τη στιγμή παίρνει σάρκα και οστά η οροφή της εντυπωσιακής σήραγγας. Το μεγαλύτερο έργο υποδομών της Αττικής και του The Ellinikon αναμένεται να παραδοθεί το 2026.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a546224e7111f3ea001dcfe1b3127ae3.jpg

Η περιοχή που καλύπτει σήμερα η παραλιακή λεωφόρος θα μετατραπεί σε έναν εντελώς νέο χώρο με πράσινο που θα ενώνει το Μητροπολιτικό Πάρκο με την παραλία. Επίσης, θα κατασκευαστούν στο σημείο, δρόμος ήπιας κυκλοφορίας αλλά και ποδηλατόδρομος. Η κατασκευαστική αναφέρει ότι με την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση στην παραλία.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...