Έμπορος πούλησε 216 αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα – Τον κυνηγάει το κράτος

Τα περιστατικά με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Ωστόσο, σε αντίθεση με εμάς, αν οι Αρχές εντοπίσουν τον έμπορο, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά γι΄αυτόν.

  • -
  • -

Το θέμα των γυρισμένων χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έχει πάρει διαστάσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, ένας έμπορος γύρισε τα χιλιόμετρα σε τουλάχιστον 216 οχήματα και στη συνέχεια τα πούλησε στους ανυποψίαστους πελάτες.

Σύμφωνα με τις Αρχές της πολιτείας, η απάτη του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων δεν έχει προηγούμενο. Τα διανυθέντα χιλιόμετρα που απέκρυψε ήταν τουλάχιστον 22.530.816 – σε μίλια πάνω από 14 εκατ. – με την παρανομία του να ξεπερνά κάθε όριο.

metaxeirismena

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ιντιάνα κατέθεσε μήνυση κατά της εμπορίας, επιδιώκοντας την αποκατάσταση των καταναλωτών που εξαπάτησε και φυσικά όλες τις αστικές κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Κατά μέσο όρο, ο έμπορος γύρισε πάνω 104.300 χιλιόμετρα ανά μεταχειρισμένο όχημα.

Πως έκανε το κόλπο με τα γυρισμένα χιλιόμετρα ο έμπορος

Στη αγωγή, η πολιτεία αναφέρει πως ο αντιπρόσωπος αγόραζε τα οχήματα σε δημοπρασία και έπειτα, χρησιμοποιώντας παράνομες πρακτικές επενέβαινε στους χιλιομετρητές των οχημάτων και τα γύριζε προκειμένου να τα πουλά ως ελαφρώς μεταχειρισμένα, αποκομίζοντας μεγαλύτερο κέρδος.

Δείτε ακόμη: Παγίδα με γυρισμένα χιλιόμετρα - Η απάτη στο ΚΤΕΟ

metaxeirismena

Στο σκαμνί θα καθίσουν τόσο οι ιδιοκτήτες της εταιρείας όσο και ορισμένοι υπάλληλοι. Αμφότεροι, κατηγορούνται για παραπλανητικές πωλήσεις, παραβίαση του νόμου περί χιλιομετρητών, απάτη για χρηματικό κέρδος και αθέμιτες πρακτικές. Ως εκ τούτου, ο εισαγγελέας ζητά κατά σειρά: «ασφαλιστικά μέτρα, αποζημίωση καταναλωτή, αποζημίωση κράτους, αστικές ποινές και λοιπά έξοδα για καταχρηστικές και παραπλανητικές πράξεις».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...